Van der Knaap bezoekt Singapore en Australië

Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap brengt van 14 tot 20 mei een bezoek aan Singapore en Australië. In Singapore zal hij, ter ondersteuning van het Nederlandse bedrijfsleven, aanwezig zijn op de defensiebeurs IMDEX 2007. Het bezoek heeft als doel de relaties met Australië, Singapore en waar mogelijk andere landen in de regio te versterken op het gebied van het exportmogelijkheden en de verkoop van overtollig defensie materieel.

De International Maritime Defence Exibition & Conference 2007 (IMDEX) vindt plaats in de periode 14 tot 17 mei 2005 te Singapore. IMDEX Asia omvat een beurs en een symposium. Ook de Nederlandse industrie zal zich tijdens deze beurs presenteren. De staatssecretaris heeft tijdens de beurs een ontmoeting met zijn Singaporese collega, de heer Eng Hen.

Gedurende zijn bezoek aan Australië zullen gesprekken plaatsvinden met de Australische minister van Defensie, Brendan Nelson, en met Lieutenant general David Hurley en Air Vice Marshal John Harvey van de Australische Defensie Materieel Organisatie. Het bezoek wordt afgesloten in Sydney, waar de staatssecretaris een ontmoeting heeft met Nederlandse veteranen die in Australië wonen, en een krans zal leggen bij het Martins Place Cenotaph monument.

Noot voor redacties (