Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 13 mei 2007

* MAN GEWOND NA MISHANDELING; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-SPANGEN- Politiemensen hielden zaterdagavond een man aan voor het mishandelen van een andere man. Rond negen uur was op het P.C. Hooftplein een vechtpartij ontstaan, waarbij een 42-jarige Rotterdammer klappen had gehad met een honkbalknuppel. Een 25-jarige Rotterdammer werd als verdachte aangewezen en aangehouden. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus MC. Wat de aanleiding was voor de onenigheid, is niet bekend.


* MEISJE ZWAAR GEWOND NA VAL VAN PAARD
HOEK VAN HOLLAND- Een 16-jarige amazone uit Monster raakte zaterdagmiddag zwaar gewond, nadat zij van haar paard was gevallen. Rond vier uur kwam de melding dat er rond het Noordlandsepad een paard los zou lopen, met een zadel op zijn rug. Politiemensen stelden direct een onderzoek in en troffen de berijdster van het paard aan in de Rechtestraat. Zij was op dat moment niet aanspreekbaar. De Traumaheli kwam ter plaatse, het slachtoffer is uiteindelijk met een spoedtransport naar het Erasmus MC vervoerd. Haar toestand is zorgelijk. Het paard is korte tijd later door een omstander op de Dirk van de Burgweg staande gehouden en weer terug gebracht naar de stal.


* RIJBEWIJS KWIJT NA ONDER INVLOED
ROTTERDAM-CROOSWIJK- Politiemensen troffen in de nacht van zaterdag op zondag op de Boezemlaan een auto aan, die met schade op de middenberm stond. De bestuurder, een 32-jarige Vlaardinger, verklaarde dat hij een klapband had gehad en zo op de middenberm terecht was gekomen. De politiemensen roken echter een flinke alcohollucht en lieten de man een blaastest afleggen. Hij bleek veel te veel te hebben gedronken, ademanalyse aan het bureau gaf een promillage aan van 2,10. Het rijbewijs van de man werd vervolgens ingevorderd. De auto is weg getakeld.

Uitgave zaterdag 12 mei 2007

* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING EN BEDREIGING

MAASSLUIS- Politiemensen hielden vrijdagavond een man aan voor bedreiging en mishandeling. De man, een 30-jarige inwoner van Maassluis had rond tien uur in een woning aan de Willem Weltevredenlaan zijn 26-jarige vriendin mishandeld. De verdachte had haar eveneens met een mes bedreigd. De vrouw had zichzelf in veiligheid gebracht, door uit een raam vanaf de eerste verdieping te springen. Zij raakte hierbij gewond aan haar been. De man was er vervolgens vandoor gegaan, maar kon korte tijd in zijn auto op de rijksweg A20 worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.


* AANGEHOUDEN MET ALARMPISTOOL
ROTTERDAM-PENDRECHT- Politiemensen hielden vrijdagmiddag een minderjarige verdachte met een nepvuurwapen. Rond één uur kwam de melding dat er in de Bruinissestraat een jongen zou lopen met een vuurwapen. Politiemensen stelden direct een onderzoek in en zagen de verdachte, een 13-jarige Rotterdammer, bij de Kerkwervesingel lopen. Toen zij hem aanriepen, zette de jongen het op een lopen. Hij werd na een korte achtervolging te voet in de Schuddebeursstraat aangehouden. Bij het fouilleren werd geen vuurwapen aangetroffen, dit bleek hij in de bosjes te hebben gegooid op de Kerkwervesingel. Na onderzoek bleek het om een alarmpistool. De jongen is overgebracht naar een politiebureau, hier werden zijn ouders in kennis gesteld.


* RIJBEWIJS KWIJT NA RIJDEN ONDER INVLOED

SCHIEDAM- Politiemensen hielden vrijdagavond een automobilist staande, die onder invloed van alcohol op de rijksweg A20 reed. De man, een 40-jarige Rotterdammer, had een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM-GROOT IJSSELMONDE- Op de rijksweg A16 ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag, net na middernacht, een aanrijding waarbij meerdere auto's betrokken waren. Een 23-jarige automobilist uit Berkhout kreeg vermoedelijk pech met de auto, waardoor zijn snelheid ineens erg zakte. Een 49-jarige automobilist uit Barendrecht botste achterop de auto. Hierna gebeurde een 70-jarige automobilist uit Dordrecht hetzelfde. Een 37-jarige automobilist uit Hardinxveld Giessendam botste weer achterop de auto van de man uit Barendrecht. Ambulancepersoneel vervoerde de man uit Barendrecht en de 24-jarige partner van de man uit Hardinxveld Giessendam met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis. De man uit Dordrecht werd ter plekke behandeld. Alle betrokken auto's zijn zwaar beschadigd weg getakeld.