KNHS


Eerste kampioenschappen Tuigpaarden en Hackney's verdeeld 14 mei 2007

Op zaterdag 12 mei acteerden in Marum de categorie twee tuigpaarden en hackneys. Voor de hackneys op dit niveau was het pas hun eerste buitenconcours. Meteen stond het tandem kampioenschap op het spel. Jan Kennis verdedigde zijn de laatste jaren behaalde titel niet, hij gaat pas later dit seizoen starten.

Voor de zes langspannen was de strijd volledig open en onvoorspelbaar, drie combinaties kregen een tweede kans. Het was Rob d Achard met Heartland Sundance en Heartland Starlighter, die zijn beide Amerikaanse import ponys zeer aansprekend van houding en beweging presenteerde. Voor Clean Mat Discovery en Rakker van Piet Graumans was het een bijzonder mooie tweede plaats. Ze werden door Marco Looye vlot voorgesteld. Daarna was het Lambertus Huckriede die met de grote Technical Systems Sir John en Fire Boy als derde volgde.

Tweespannen
Ook bij de tweespanrubriek behaalde Rob met zijn ponys het maximale. Hierbij werd Werner Sweens met Leyrun Superb en Leyrun Dancing tweede. De limietklasse werd gewonnen door Anneke Huckriede met Technical Systems Freddy (v. Noble Boy), waarbij Rob met Sundance tweede werd. De veel front makende Prince William (v. Woodside Jaywalker) van Jan Cees van der Endt werd met Werner Sweens in de limietklasse grote maat uitgeroepen tot winnaar. Magic sanera van gebroeders van Nispen werd met Lambertus Huckriede tweede.

In de ereklasse kleine maat voerde Willeke Rozendaal met Sir Wesley (v. Moonshine Cockade) van Kobus Spaan de rubriek aan. Anneke Huckriede werd hierbij tweede met Magic Victory van gebroeders Van Nispen uit Haarlem. In de grote maat ereklasse deed Jan van der Westen met Plains Windfall (v. Woodside Jaywalker) de beste zaken, Lambertus met Technical Systems Sir John pakte plaats twee. In de damesklasse was er voor Sir Wesley nogmaals oranje. Anneke Huckriede en Freddy bezetten de tweede plek.

Tuigpaarden
Ook bij de tuigpaarden werd gestreden om een nationale titel. Acht tuigpaarden onder het zadel kwamen in actie en vier reden over. Tijdens de indoorconcoursen wist winnaar Paulien van der Gun met de vos dekhengst Stuurboord (v. Jonker) van Martin de Groot al regelmatig bovenaan te eindigen. Stuurboord ging zeer goed en correct en kreeg de versierselen omgehangen. Als tweede werd de schimmel Silverboy van Folly Zwier opgesteld. Het front van Silverboy spreekt bijzonder aan. Pauline, ooit al eens tuigpaard van het jaar, van Jan Schouten onder Kelly Zuidervaart eindigde als derde. Deze beste merrie was wat heet. Bestely Oberon van Leendert Veerman werd onder Ben de Bree vierde.

De nieuwelingenklasse beloofde een mooie rubriek met elf deelnemers te worden, helaas verschenen er slechts drie paarden in de baan. Winnaar werd de best bewegende Celebration (v. Manno) van Egbert Emmink. Wildspieker Landzicht nam met Lambertus Huckriede de tweede plaats in, gevolgd door Wiarda (v. Moneymaker) van Ulle Haarsma. In de lage limiet werd Lambertus Huckriede met Udo (v. Ganges) van Jan Schep winnaar, vorige week waren zij bij het publiek al favoriet en nu dus ook bij de jury. In de hoge limiet werd Tobias (v. Milano) van Schep en gereden door Henk Hammers, als eerste geplaatst. Ook de ereklasse won Henk en wel met Sunlight (v. Manno). Nog meer oranje was er voor Henk met weer Tobias samen met Varanno. In de damesklasse was het Heraut (v. Indiaan) van Eef Mulder die met Anneke Huckriede de ereronde aanvoerde. In het tandem deed hij dat samen met Sitinkie (v. Joviaal) nogmaals. Bij de spannen waren Leandro en Optimaal van Freek Saris de beste.

UITSLAGEN
12 mei MARUM

TUIGPAARDEN cat. 2
Nieuwelingenklasse

1. Celebration, E.Emmink

2. Wildspieker, L.Huckriede

3. Wiarda, U.Haarsma, T.Haarsma

Lage limietklasse

1. Udo, J.Schep, L.Huckriede

2. Vasco, U.Haarsma, R.Hettinga

3. United King, C.Mationi, E.Emmink

Hoge limietklasse

1. Tobias, J.Schep, H.Hammers

2. Torpedo, J.Schep. L.Verhoef

3. Trudalya, G.Lokhorst, F.Saris

Ereklasse

1. Sunlight, J.Schep, H.Hammers

2. Optimaal, F.Saris

3. Kojack, E.Mulder, L.Huckriede

Damesklasse

1. Heraut, A.Huckriede

2. Oxcan, N.Haarsma

3. Prinsminster, M.Schaap

Tweespan limietklasse

1. Tobias/Varanno, H.Hammers

2. Celebration/White Man, E.Emmink

3. Tirano/Vongsma, F.Saris

Tweespan ereklasse

1. Optimaal/Leandro, F.Saris

2. Heraut/Sitinkie, L.Huckriede

3. Oxcan/Larone, U.Haarsma

Tandem

1. Heraut/Sitinkie, L.Huckriede

2. Torpedo/Tobias, H.Hammers

3. Oxcan/Larone, U.Haarsma

Open Nederlands kampioenschap onder het zadel

1. Stuurboord, P.v.d.Gun

2. Silverboy, eig. F.Zwier

3. Pauline, K.Zuydervaart

HACKNEYS cat. 2
Limietklasse

1. Technical Systems Freddy, A.Huckriede

2. Heartland Sundance, R.dAchard

3. Bjorclenn v.d. Mast, J.Heinhuis, W.Sweens

Limietklasse grote maat

1. Plains Prince William, J.v.d.Endt, W.Sweens
2. Magic Sanera, Gebr.v.Nispen

3. Bloklands Sensation, T.Baetsen

Ereklasse

1. Sir Wesley, K.Spaan, W.Rozendaal

2. Magic Victory, Gebr.v.Nispen, A.Huckriede
3. Clean Mat Gascoigine, A.Sukkel

Ereklasse grote maat

1. Plains Windfall, J.v.d.Westen

2. Technical Systems Sir John, L.Huckriede

3. Bloklands Shales, Gebr.v.Nispen, P.v.Nispen

Damesklasse

1. Sir Wesley, W.Rozendaal

2. TS Freddy, A.Huckriede

3. CM Gascoigine, A.Sukkel

Tweespan

1. Heartland Sundance/- Starlighter, R.dAchard
2. Leyrun Dancing/- Superb, W.Sweens

3. TS Sir John/Fire Boy, L.Huckriede

KAMPIOENSCHAP tandem

1. Heartland Sundance/- Starlighter, R.dAchard
2. CM Discovery/Rakker, M.Looye

3. TS Sir John/Fire Boy, L.Huckriede