Ministerie van Defensie

14-05-2007 09:59

IGK BEZOEKT TROEPEN IN AFGHANISTAN

IGK bezoekt troepen Afghanistan
klik voor vergroting
De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) is op werkbezoek in Afghanistan. Vice-admiraal M.A. Van Maanen spreekt daar met medewerkers over de dagelijkse gang van zaken in Afghanistan, hun werkzaamheden en over mogelijke verbeterpunten.

De IGK arriveerde donderdag op Kandahar Airfield. Hij vloog gelijk door naar Uruzgan, waar hij de Task Force Uruzgan bezocht. Op Tarin Kowt sprak hij met leden van de Nederlandse eenheid waarna hij een kijkje nam bij de collegaâs in Deh Rawod. Vrijdag waren de luchtmachteenheden van de Air Task Force aan de beurt. Van Maanen ging bij de verschillende verblijven langs waar de luchtmachtmilitairen en het Joint Support Detachement gelegerd zijn.

Werkbezoek IGK aan Afghanistan
klik voor vergroting
De volgende dag bezocht de IGK de mensen op hun werkplek en ging in dialoog met het personeel. Ook sprak hij met de commandanten om zich volledig te laten informeren. Een bezoek aan Kabul sluit het bezoek aan Afghanistan af.

De IGK staat rechtstreeks onder de minister van Defensie. Hij kan de minister, gevraagd of ongevraagd, van advies te dienen over alle vraagstukken die de krijgsmacht betreffen. Ook kan de IGK een onderzoek instellen of bemiddelen bij individuele aangelegenheden voor het personeel.