Gemeente Enkhuizen

14 Mei 2007

Project Vrijwilliger gezocht

Veel organisaties/verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers en/of weten niet altijd de juiste vrijwilliger te vinden. In september 2006 is dan ook het project: Vrijwilliger gezocht van de Vrijwilligerscentrale Westfriesland van start gegaan. Dit project is door de Vrijwilligerscentrale Westfriesland in Hoorn ontwikkeld en wordt gesubsidieerd door de provincie Noord Holland en het VSB fonds.

Het project is bedoeld voor alle organisaties mét en zonder achterban en bedrijven in de gehele regio West-Friesland, die met vrijwilligers (willen) werken en/of die graag meer vrijwilligers bij hun organisatie wensen te betrekken. De projectleider van de vrijwilligerscentrale biedt hierbij ondersteuning.

Het project gaat uit van een persoonsgerichte benadering waarbij vrijwilligers uit de eigen organisatie enquêtes gaan afnemen. Zo wordt duidelijk waar vaardigheden, interesses, kennis en kwaliteiten van mensen liggen en waarop zij goed inzetbaar zijn binnen de organisatie. De vrijwilligerscentrale zorgt voor een training voor de enquêteurs, zodat zij goed voorbereid op stap gaan. De uitkomsten van de enquête worden opgeslagen in een database, zodat de organisatie snel en gemakkelijk de juiste persoon bij de juiste klus/activiteit kan terugvinden.

Kampt u met een vrijwilligerstekort en wilt u meer weten over het werven en behouden van vrijwilligers, dan kunt u contact opnemen met: Diny Houwers, projectleider Vrijwilliger gezocht, Vrijwilligerscentrale Westfriesland, tel. (0229) 21 64 99 of kijk op www.vrijwilligerscentrale.info.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl