Leiden Aanrijding Een 62 jarige automobilist uit Leiden verleende op zaterdag 12 mei rond 16.45 uur op de kruising Stevenshofdreef met het Ina Boudier-Bakkerplein bij het afslaan geen voorrang aan een over het fietspad rijdende 42 jarige snorfietsster uit Leiden. De snorfietsster raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiderdorp Aanhouding voor geweld in verkeer De politie heeft zondag 13 mei een 37 jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden nadat deze rond 17.10 uur op de Gallaslaan na een ruzie een 44 jarige automobilist uit Leiden bij zijn keel had gegrepen en zijn auto in zijn achteruit tegen die van de auto van de Leidenaar had gezet. De aanleiding voor deze ruzie was vermoedelijk het claxonneren door de Leidenaar naar de man uit Leiderdorp op het moment van passeren. Vervolgens zette de Leiderdorper zijn auto stil en ontstond de ruzie en de geweldpleging. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor mishandeling De politie heeft zondag 13 mei rond 03.00 uur een 20 jarige man uit Woubrugge aangehouden nadat deze op de van Mandersloostraat een 20 jarige man uit Alphen aan den Rijn een kopstoot had gegeven. Daarbij liep de Alphenaar neusletsel op. Het is niet helemaal duidelijk geworden wat voor het handelen van de Woubruggenaar de aanleiding was. De verklaringen lopen daarover uiteen. De politie maakt proces-verbaal op.

Boskoop Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Biezen. De inbraak vond plaats op zaterdag 12 mei tussen 14.30 en 17.30 uur. Om binnen te komen werd een ruit van de woning vernield. Uit de woning zijn sieraden en is geld gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Han Hollanderweg en één aan de Vrijheidslaan. De inbraken vonden plaats in de nacht van zondag 13 op maandag 14 mei en konden gebeuren omdat de bovenlichtjes van de woningen op luchtstand stonden. Via die ruimte wisten de inbreker(s) de ramen aan de binnenkant te ontsluiten. Uit de woningen werden sigaretten en een tas met daarin een paspoort, rijbewijs en portemonnee. Omdat de dader(s) vermoedelijk door de bewoners gestoord werden bleef het daarbij. De politie geeft het advies om altijd ramen en deuren goed af te sluiten om de vervelende ervaring van een inbraak te voorkomen.

Gouda Aanhoudingen voor geweld De politie heeft zondag 13 mei rond 21.30 uur een 21 jarige vrouw en een 24 jarige man uit Gouda aangehouden nadat ze in een fastfoodrestaurant aan de Nieuwe Gouwe O.Z. een 16 jarige plaatsgenote klappen hadden gegeven. Dit alles gebeurde nadat de verdachten kwaad werden op het slachtoffer omdat zij een ballon los liet die bij ze terecht kwam. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek nog ingesloten.

Gouda Fietser in sloot na op hol slaan paard Tijdens een optocht van 15 rijtuigen in het kader van de Goudse Hofstedendagen sloeg zaterdag 12 mei op de Bloemendaalseweg rond 12.30 uur een paard op hol. Het paard met rijtuig botste op een voorganger in de stoet waarna het paard dat dat rijtuig voortrok ook op hol sloeg. Een 55 jarige fietser uit Gouda zag de paarden met rijtuigen op hem afkomen en sprong om het vege lijf te redden in een naast de weg liggende sloot. Omstanders haalden hem daaruit. Naast een beschadigde fiets omdat een span over de fiets ging liep de man een gekneusde linkervoet op.