Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Verbetering dienstverlening

Snel ter zake? Afspraak maken!

Sittard-Geleen, 12-05-2007 - Met deze leus start 'burgerzaken' van de gemeente Sittard-Geleen vanaf 15 mei haar nieuwe service; het werken op afspraak. Voor een aantal veelgevraagde producten kunnen burgers vanaf die datum ook op afspraak terecht. Verantwoordelijk wethouder Ingrid Widdershoven geeft aan waarom de gemeente haar dienstverlening heeft uitgebreid. "Twee redenen. Allereerst vragen meer inwoners erom, want ze hebben steeds minder tijd. Met een afspraak hoeven mensen niet meer hun beurt af te wachten. De tweede reden is dat we de afspraak al kunnen voorbereiden. Onze dienstverlening kan daardoor nog sneller verlopen".

Werkwijze

Het werken op afspraak kan op de reguliere openingstijden van de stadswinkels van Geleen en Sittard. Inwoners kunnen tijdens kantooruren (tussen 9:00 tot 17.00 uur) de afspraak maken via het algemene telefoonnummer (046) 477 7777. Het is de bedoeling om in de loop van dit jaar ook via de gemeentelijke website een afspraak te kunnen maken.

Producten

Vooralsnog wordt de dienstverlening voor een beperkt aantal (veel gevraagde) producten aangeboden. De gemeente verwacht overigens in de toekomst het afsprakensysteem stapsgewijs voor steeds meer producten te kunnen uitbreiden. Voor de volgende producten kan een afspraak worden gemaakt:


* aanvragen van een paspoort,


* aanvragen van een identiteitskaart;


* aanvragen van een rijbewijs;


* huwelijksaangifte;


* wijziging van geslachtsnaam én


* de erkenning van ongeboren vrucht


---