Politie Haaglanden

Persberichten 14 mei

Haaglanden, 14-05-2007

Brood met kogel
Den Haag - Een 60-jarige man keek raar op toen hij dit weekend zijn boodschappen uitpakte. Op 13 mei deed hij boodschappen bij de Jumbo aan de Leyweg. Toen hij thuis een brood uit de boodschappentas haalde, viel er een 9mm patroon uit. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de patroon.

Steen gegooid naar HTM-bestuurster
Den Haag - Een 33-jarige bestuurster van tram 9 kreeg op zondag 13 mei om 15:30 uur een steen in haar gezicht. De tram bevond zich op dat moment op de Melis Stokelaan ter hoogte van Sophia Revalidatie. De vrouw had eerder die dag een woordenwisseling met de stenengooier, waarna hij door controleurs de tram werd uitgezet. Hierna gooide de man een steen door de geopende deur.

Signalement verdachte:

- Noord-Afrikaans type

- Kort opgeschoren haar met krulletjes aan de zijkant
- Grijswit gestreepte Nickelsonjas
De verdachte rende weg in de richting van de Hengelolaan.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van deze stenengooier? Belt u dan met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Kruidige vuilnis
Den Haag - De politie hield zondag 14 mei om 01:00 uur een 26-jarige man aan, die een sterke henneplucht verspreidde. In zijn auto werden zeven vuilniszakken met hennepplanten en een 21-jarige man aangetroffen. In de woning op de Bragastraat waar de mannen vandaan kwamen, bleek zich een in werking zijnde hennepkwekerij te bevinden. Beide mannen zijn aangehouden.

Alcohol- en snelheidscontrole
Den Haag - 310 Passanten werden zondagavond op de Professor B.M. Telderweg gecontroleerd op hun snelheid en op het gebruik van alcohol. Zes van hen reden te snel en werden bekeurd, maar geen van allen had teveel alcohol genuttigd.

Gewelddadige beroving van portemonnee
Den Haag - Twee mannen beroofden zondag 13 mei rond 23.45 uur een 24-jarige Hagenaar met geweld van zijn portemonnee. Het slachtoffer repareerde zijn auto op de Zwarteweg toen hij een harde klap in zijn nek voelde. Hij zag twee mannen wegrennen in de richting van de Maasstraat. Beide mannen waren rond de 25 jaar met een tenger postuur. Een van de mannen droeg zijn haar in een matje en droeg een blauw vest. De andere man droeg een groen/geel petje en een wit truitje. Heeft u informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachte? Belt u dan met de recherche van Politiebureau Jan Hendrikstraat via: 0900 - 8844. Of met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

Achtervolging tijdens verkeerscontrole.
Den Haag - De politie hield zondag 13 mei tussen 15.15 en 17.45 uur een verkeerscontrole op de Fruitweg. In totaal controleerden de agenten 129 automobilisten. Van 21 voertuigen waren de autogordels of de kinderzitjes niet in orde. 23 Bestuurders konden geen geldig rij- of kentekenbewijs tonen. Van twee auto?s was de APK verlopen en twee andere bestuurders gaven een valse naam op. Nog een bestuurder voerde mistlicht en bij een ander voertuig staken scherpe delen uit. Het viel voornamelijk op dat veel bestuurders kun kinderen zonder kinderzitje vervoerden. Rond 17.30 uur zagen de agenten een Rotterdammer op een motorfiets langs de controle rijden. Hij viel op doordat hij in een T-shirt en zonder handschoenen reed. Toen de politie hem wilde controleren, ging hij er vandoor. Hij negeerde het stoplicht op de kruising Melis Stokelaan/Anna Bijslaan en reed met 90 km/u over het fietspad van de Melis Stokelaan. Op de Dedemsvaartweg konden de agenten hem aanhouden. Hij reed zonder rijbewijs, op een onverzekerde motorfiets en kreeg dan ook meerdere bekeuringen.

Dronken vrouw aangehouden
Voorburg (Leidschendam-Voorburg) ? Een 47-jarige vrouw uit Rijswijk is op zondag 13 mei om 22.40 uur dronken aangetroffen in een voortuin van een woning aan de Prinses Mariannelaan. De vrouw kon amper op haar benen staan en had bovendien geen legitimatiepapieren bij haar. Zij is meegenomen naar een politiebureau. Aldaar verklaarde zij te wonen op een adres in Rijswijk. Toen op dit adres werd gecontroleerd bleek daar dat de echtgenoot van de vrouw niets meer met haar te maken wilde hebben. Na wat overleg is de vrouw door de politie toch thuis afgeleverd.

Verdachte slapend aangetroffen
Rijswijk ? Een 38-jarige Hagenaar die verdacht wordt van een poging tot inbraak bij een fietsenwinkel aan de Schoolstraat op 14 mei is na de poging tot inbraak aangehouden in de Assensestraat in Den Haag. Getuigen hadden na de poging tot inbraak een auto weg zien rijden en gaven het kenteken door aan de politie. Deze troffen later in de nacht de verdachte slapend aan in die auto. Hij is meegenomen voor verhoor.

Diefstal brandstof
De Lier ( Westland) ? Een 24-jarige Pool werd op maandagochtend 14 mei om 03.55 uur betrapt op de parkeerplaats aan de Veilingweg toen hij illegaal brandstof aan het overladen was vanuit een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur betrapte de man op heterdaad. De politie heeft de verdachte meegenomen naar een politiebureau. De man had 225 liter brandstof afgetapt.

Politie zoekt getuigen vernielingen
Zoetermeer ? Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een reeks vernielingen aan het Sprinterpad. Politieagenten constateerden dat zondag 13 mei om 08.50 uur elf lantaarnpalen waren vernield die langs het fietspad stonden. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de daders? Belt u dan met Politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Dan belt u gratis via 0800-7000.

Afval verraadt bewoner
Zoetermeer ? Politieagenten constateerden zondag 13 mei om 16.45 uur dat aan de Willem van Cleeflaan een enorme berg afval lag. Uit onderzoek bleek dat het de complete administratie van een 19-jarige Zoetermeerder te zijn. Het was vervolgens betrekkelijk eenvoudig om de man op te sporen en hem aan te spreken op zijn vuilnis. De man krijgt een rekening voor het opruimen van de berg afval.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Zoetermeer ? Problemen bij het invoegen leidde zondag 13 mei om 16.20 uur tot een hoop schade. Een 29-jarige automobilist uit Zoetermeer trachtte op de Oostweg in te voegen, maar een naast hem rijdende automobilist (stationwagen) liet hem er niet tussen. Toen de 29-jarige man dacht dat hij toch kon invoegen, raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed dwars door een naast de rijbaan staande abri heen. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de onbekende bestuurder? Belt u dan met Politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Dan belt u gratis via 0800-7000.

Ruzie om een voetbal
Zoetermeer ? Een groep voetballende jongeren op de Maaisakker kreeg het zondag 13 mei om 21.00 uur aan de stok met een van de bewoners. De bal belandde in een tuin en er ontstond vervolgens onenigheid over de bal. Een aantal van de jongeren (14-16 jaar) vernielde daarbij het tuinhek van de boze bewoner. Zes jongeren werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.



Laatst gewijzigd 14-05-2007 10:11