Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 14 mei 2007

Twee Tilburgse afgestudeerden Toptalent NWO

Onderzoekssubsidiies voor promovendi

Aan twee afgestudeerden van de Universiteit van Tilburg is een Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met de subsidie kunnen ze op hun eigen onderzoeksvoorstel promoveren.

De twee jonge, creatieve toptalenten zijn Christophe Spaenjers, die bezig is met de research master Finance van de CentER Graduate School aan de Universiteit van Tilburg, en Sander Voerman, die Filosofie heeft gestudeerd bij de Tilburgse Faculteit Geesteswetenschappen. Zij ontvangen maximaal 180.000 euro voor hun promotieonderzoek. NWO heeft dit jaar in totaal 41 Toptalenten geselecteerd uit 128 kandidaten.

Christophe Spaenjers zal zich richten op de waardering van kunst. Hij stelde voor te onderzoeken welke rendementen mogelijk zijn door te investeren in kunst, en hoe die rendementen zich verhouden tot die op aandelen en obligaties. Daarvoor zal hij gebruik maken van gegevens over openbare veilingen sinds de jaren '20 van de vorige eeuw. Ook wil hij door middel van experimenteel onderzoek nagaan in hoeverre subjectieve factoren zoals smaak en schattingen van invloed zijn op kunstprijzen. Hij gaat per 1 september aan de slag bij het departement Finance van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Spaenjers studeerde Business Economics aan de Universiteit van Gent.

Sander Voerman, die vorig jaar al een prijs van de Universiteit van Tilburg won voor zijn masterthesis, gaat onderzoeken hoe je als individu kunt weten wat je wilt, waar je voor staat en wat voor morele overwegingen voor iemand geldig zijn. Hij veronderstelt dat we zulke kennis vergaren door te zoeken naar patronen in ons emotionele leven. Voerman is van plan filosofische argumentatie te combineren met empirische kennis uit de gedragswetenschappen. Daarnaast wil hij onderzoeken of filosofische theorievorming over de wil kan bijdragen aan psychotherapie. Voerman gaat werken bij het Departement Filosofie van de Faculteit Geesteswetenschappen.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corine Schouten, persvoorlichter Universiteit van Tilburg, tel. 013 - 4662 993, e-mail c.h.schouten@uvt.nl. Meer persberichten van de UvT staan op www.uvt.nl/persberichten.

Top

UvT Persbericht