Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 14-05-2007

Meer geel langs de weg

ASSEN - De huidige jassen van de bijzondere groepen van de politie Drenthe, zoals de verkeerspolitie en de motoragenten worden vervangen. Deze groepen krijgen gele jassen. Europese richtlijnen schrijven voor dat de kleding die de politiemensen langs de weg dragen een opvallende kleur moet hebben. De gele kleding wordt vanaf nu stapsgewijs ingevoerd.

De oude jas was wit met een grote oranje baan op en rond de beide schouders. De nieuwe jas is fluorescerend geel van kleur. Uit onderzoek is gebleken dat de gele jas veel beter zichtbaar is voor andere weggebruikers. De komende tijd zullen ook nieuwe gele helmen in gebruik worden genomen. De helm van de motoragenten wordt geel en de motorbroek blauw.

Politie houdt alcomobilisten aan

EMMEN Zondagnacht heeft de politie op de Meerdijk een 24-jarige automobilist uit Emmen aangehouden. Hij had gedronken en blies 0,57 promille. (07-140104)

MEPPEL Zondagnacht controleerde de politie op de Kleine Oever een 50-jarige vrouw uit deze plaats. Ze had gedronken. De blaastest kwam uit op 1,7 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd. (07-140107)

Politie houdt automobilist aan met ontzegging rijbevoegdheid

t HAANTJE Zondagnacht heeft de politie in t Haantje een 30-jarige man uit Beilen aangehouden. Hij reed daar in zijn auto terwijl hem door de rechter de rijbevoegdheid was ontzegd. Bovendien gaf hij een valse naam op. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten en zal later worden verhoord. (07-140119)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

ERM Zondagmiddag raakte een 59-jarige man uit Hoogland zijn rijbewijs kwijt. Hij reed over de N34 met een snelheid van 152 kilometer per uur. (07-140039)

Zondagavond overkwam een 35-jarige man uit Almelo hetzelfde. Hij reed op de N34 164 kilometer per uur. (07-140069)

Even later betrapten agenten op hetzelfde traject een 37-jarige man uit Veendam. Hij werd geklokt met een snelheid van 155 kilometer per uur. Ook hij is zijn rijbewijs kwijt. (07-140070)

Aanhoudingen na mishandelingen

EMMEN Zondagmiddag heeft de politie in de Nijkampenweg een 52-jarige man aangehouden. Hij had een 83-jarige buurman na een kleine onenigheid een klap op zijn neus gegeven. De verdachte kreeg na verhoor een snelrechtdagvaarding mee. (07-140030)

ASSEN Zondagavond heeft de politie in de Hunsingostraat een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw aangehouden. Beide waren betrokken bij een conflict tussen meerdere buurtbewoners, waarbij over en weer klappen zijn gevallen. De politie onderzoekt de zaak verder.(07-140063)

SCHOONOORD Zondagavond heeft de politie een 17-jarige jongen uit Tweede Exloërmond aangehouden, nadat hij een 13-jarige jongen uit De Kiel een klap op zijn mond had gegeven. Eerder had hij problemen met hem gehad en nu hij hem tegenkwam in de Brugstraat wilde de 17-jarige even verhaal halen. Dat leverde hem uiteindelijk een snelrechtdagvaarding op. (07-140072)

Schaftkeet brand af
SCHOONEBEEK Zondagavond is aan de Oldenhuis Gratamaweg een schaftkeet afgebrand. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. (07140050)

Politie houdt fietsendieven aan

HOOGEVEEN Zondagmiddag zijn op het station twee mannen van 52 en 47 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van vernieling en het stelen van een fiets. De mannen zijn meegenomen voor verhoor en in verzekering gesteld. (07-140025/19)

Gasfles ontvlamt

HAVELTE Zondagmiddag is aan de slagdijk een gasfles in brand gevlogen. Een 19-jarige jongen uit Ruinerwold en een 17-jarig jongen uit Havelte wilden de, volgens hen, lege gasfles klaar maken voor oud&nieuw om er dan carbid mee te kunnen schieten. Nadat ze er twee gaten in hadden geboord vatte de fles vlam. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft samen met de brandweer de bewoners en aanwezigen uit de woning gehaald. (07-140047)

Handtas gestolen huis over de kop

MEPPEL - In de nacht van zondag op maandag is aan de Woldstraat ingebroken in een woning. De bewoners waren een weekendje weg en ontdekten zondagavond dat de handtas met daarin onder andere de huissleutels en het rijbewijs van mevrouw was verdwenen. De 72-jarige echtgenoot vertrouwde het niet en ging polshoogte nemen in zijn woonplaats, waar hij erachter kwam dat er ingebroken was. De man deed aangifte. De Politie heeft een onderzoek ingesteld. (07-140117)

Man aangehouden na bedreiging

ZUIDLAREN Zondagnacht heeft de politie een 27-jarige man uit deze plaats aangehouden nadat hij zijn buurman had bedreigd. De hulp van de politie werd ingeroepen naar aanleiding van geluidsoverlast. Dit escaleerde en leidde tot meerdere dreigementen van de kant van de verdachte. Uiteindelijk werd hij aangehouden en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (07-140110)

Vrouw aangehouden met pepperspray in rechtbank

ASSEN - Maandagmorgen is een 34-jarige vrouw uit Tweede Exloërmond bij de Rechtbank aangehouden omdat zij een busje pepperspray bij zich had. Tijdens het scannen bij het naar binnengaan werd de spray aangetroffen. De pepperspray is in beslaggenomen en de vrouw heeft proces verbaal gekregen. (07-140102)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.