Politie Groningen

Maandag 14 mei 2007

Provincie Groningen, 14-05-2007

Bedum: openingstijden politiepost wijzigen

De politiepost in Bedum heeft vanaf 19 mei aanstaande andere openingstijden. Vanaf deze datum is de post aan de Vlijt geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur. Inwoners van Bedum die buiten deze tijden contact willen leggen met de politie kunnen dit doen door een afspraak te maken via 0900- 8844 (lokaal tarief).

Zoutkamp: wielrenner door achterruit

Een 47-jarige wielrenner uit Dokkum raakte zondagmiddag gewond nadat hij in Zoutkamp achterop een auto was gereden. De man reed naar zijn zeggen bijna veertig kilometer per uur en zag niet dat voor hem een auto stapvoets reed. De wielrenner klapte achterop de wagen en sloeg met zijn hoofd door de achterruit. De Fries werd met letsel aan het gezicht en een been naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De inzittenden van de auto, een echtpaar uit Doesburg, kwamen met de schrik vrij. De racefiets van het slachtoffer kan worden afgeschreven.

Lauwerzijl: rijbewijs kwijt

Een 31-jarige inwoner van Groningen is vooralsnog aangewezen op het openbaar vervoer. De man werd zondag op de Nittersweg bij Lauwerzijl geklokt door een videosurveillance van de politie met een snelheid van 142 kilometer per uur. Dat was ruim 50 kilometer boven de limiet, ook na de officiële reductie van 5 kilometer. Het rijbewijs van de Stadjer werd ingevorderd.

Stadskanaal: forse schade op bouwplaats

Op een bouwplaats aan de Touwslager in Stadskanaal is afgelopen weekend onder een vloerbewapening zon twintig meter
electriciteitskabel weggeknipt. Van een aan te leggen alarminstallatie werd nog eens 35 meter aan kabel weggenomen. De schade aan de bouwplaats bedraagt enkele duizenden euros omdat de vandaag geplande werkzaamheden door de diefstal moeten worden uitgesteld. Bovendien moet mogelijk een deel van de bewapening opnieuw worden aangelegd.

Ter Apelkanaal: visstroper betrapt

Een 54-jarige visser uit Ter Apelkanaal heeft zondagmiddag proces-verbaal gekregen voor vissen met verboden vistuig. De politie ontdekte in het water van het Stadskanaal bij Ter Apelkanaal een aantal plastic flesjes dat heel opvallend niet met de stroom meedreef. De reden kwam snel boven water, aan de flesjes zat een snoer met daaraan levend aas. Op een bootje in de nabije omgeving lag een hengel met aan het snoer eveneens een levend visje. Terwijl de agenten bezig waren, verscheen een 54-jarige inwoner van ter Apelkanaal. De man gaf toe, dat hij aan het stropen was. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Het verboden vistuig is in beslag genomen.

Harkstede: Duitser erg snel

Een 23-jarige inwoner van het Duitse Hodenhagen kon zondagavond alternatief vervoer gaan regelen. Een onherkenbare politieauto werd op de rijksweg A7 ter hoogte van Harkstede door de man ingehaald waarna deze het gaspedaal diep intrapte. De man liet een gemiddelde snelheid van 181 kilometer per uur noteren. De Duitser kon de agenten geen rijbewijs overhandigen, dat document was hij naar zijn zeggen verloren. Daarop werd zijn auto in beslag genomen.

Hoogezand: van pinpas beroofd

Twee tot nu toe onbekende mannen beroofden zondagochtend op de Kerkstraat in Hoogezand een 29-jarige inwoner van die plaats. Het slachtoffer had voor het postkantoor zijn auto geparkeerd en wilde gaan pinnen. Op dat moment kwamen twee mannen tevoorschijn die in eerste instantie geld wilden. Nadat de belaagde Hoogezandster duidelijk had gemaakt dat hij geen geld bij zich had, werd hem de pinpas afhandig gemaakt. Het tweetal ging er daarna in de richting van de kruising van de Meint Veningastraat vandoor. De politie onderzoekt de beroving.

Groningen: buitenlander zwaar onder invloed

Een 30-jarige man van buitenlandse origine belandde zondagmorgen in Groningen in de cel. De man werd op het Akerkhof betrapt op rijden onder invloed. Een ademanalyse wees een promillage van iets boven de 2 uit. De man had geen identiteitspapieren bij zich en noemde alleen zijn naam en leeftijd. Hij werd daarop door de vreemdelingenpolitie voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: fietsverlichtingscontrole

De politie heeft zondagnacht op het Heerdenpad in Groningen gecontroleerd op fietsverlichting. Vijf fietsers werden bekeurd voor het niet in orde hebben van de verlichting. Daarnaast kreeg één fietser een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft zondag een snelheidscontrole gehouden op de Laan 1940-1945 in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 1937, aantal overtredingen: 460, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 145 km/uur.