Ingezonden persbericht


Persbericht

Ergonomische communicatieapparatuur op maat voor politie, brandweer en beveiliging

Lumidee aanwezig met Imtradex apparatuur op de IVVP van 14-16 mei

's-Hertogenbosch, 14 mei 2007 - Lumidee, de exclusieve Nederlandse leverancier van producten geschikt voor Tetra en leverancier van ergonomische communicatieapparatuur zal van 14 t/m 16 mei aanwezig zijn op de IVVP, de Internationale Vakbeurs voor Politie en erkende Veiligheidsbranche. Lumidee zal hier twee nieuwe producten demonstreren.

Imtradex HT5 speakermic
Een van de modernste toepassingen die tijdens de IVVP gedemonstreerd worden is de Imtradex HT5 speakermic. Deze moderne handmicrofoon met dynamische speaker is super ergonomisch en waterproof. Hij kan los van de portofoon worden gebruikt, bijvoorbeeld aan de broekriem, door de 360° draaibare clip. Ook kan deze gebruikt worden op een autodashboard via de speciaal daarvoor ontworpen houder. Daarnaast kan de Imtradex HT5 handmicrofoon tevens aangesloten worden op een externe oortelefoon. Hiermee krijgt de gebruiker veel meer bewegingsvrijheid en kan hij zich focussen op het echte werk. Deze spreekagentuur kan compleet op maat worden geleverd voor de gewenste toepassingen. Tegelijkertijd biedt de op maat gemaakte communicatieapparatuur een maximaal ergonomisch en praktisch effect voor de gebruikers. De oplossing wordt al succesvol gebruikt in de praktijk bij diverse politie- brandweer- en beveiligingscorpsen. Voor technische specificaties: zie de informatiesheet.

Neckloop-PTT
De Neckloop-PTT is de eerste, speciaal door Lumidee ontwikkelde, kwalitatief hoogwaardige neckloop met push-to-talk functie die door een magnetisch veld statische interferentie afvangt. Dit zorgt ervoor dat de straling die bijvoorbeeld mobiele telefoons, hoogspanningsmasten en andere apparatuur die elektromagnetische golven voortbrengen- niet stoort. Verder is de Neckloop-PTT geheel onzichtbaar en onopvallend onder kleding weg te werken. Door de ingebouwde versterker is de audiokwaliteit ten opzichte van vergelijkbare producten bewezen vele malen beter. Tevens kan op deze headsetaccessoire een portofoon worden aangesloten. Voor de Neckloop-PTT is een speciale dwarsliggende connector ontwikkeld waarmee schade aan bedrading voorkomen wordt.

Ultramoderne toepassingen
De modernste apparatuur voor communicatie wordt compleet op maat gemaakt, waardoor het kan worden gecombineerd met bescherming, praktisch gebruik en ergonomie voor de gebruiker. De apparatuur kan worden ingebouwd in kleding of helm en kan bijvoorbeeld spraak opvangen op basis van vibraties.

Op maat gemaakt
De onderdelen van de apparatuur worden ook op maat geleverd, zoals de stekker, de headset, de kleur, de push-to-talk (ptt) button, de kabels en de aansluitpluggen.

Lumidee is te vinden op standnummer: EV 2.07

Voor meer informatie (