Ingezonden persbericht


Persbericht

EINDHOVEN, 14 mei 2007

Nederlandse dressuurtop klaar voor Eindhoven

De nationale dressuurtop maakt zich klaar om naar Eindhoven te reizen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Donderdag 17 mei start daar tijdens het internationaal concours hippique het NK Dressuur. Op zaterdag 19 mei vinden de finales plaats.

Regerend nationaal kampioen Imke Schellekens-Bartels start weer met haar toppaard Sunrise, maar wordt uitgedaagd door onder meer Anky van Grunsven en Edward Gal. Voor Anky zijn het de eerste kampioenschappen na de geboorte van haar dochter. Bij de Young Riders zijn het vooral Diederik van Silfhout, Lotje Schoots en Marrigje van Baalen die aan de top staan te dringen voor de titel.

Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven is voor de tweede keer gastheer van het NK Dressuur. Daarvoor is een dressuurstadion gebouwd met duizenden tribuneplaatsen en de beste faciliteiten voor ruiter en paard. De entree van het evenement is gratis, echter voor de dressuurtribune op zaterdag 19 mei zijn er kaarten nodig. De opbrengst hiervan komt ten goede van Brooke Hospital for Animals.



Ingezonden persbericht