Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 mei 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Automobilist rijdt met drank op tegen boom

Enschede

Een 27-jarige Enschedeër is op zondag 13 mei omstreeks 08.30 uur aangehouden op de Langenkampweg in Enschede voor het rijden onder invloed.

De politie trof op de Langenkampweg een auto tegen een boom aan zonder bestuurder. Deze kwam even later kwam aanlopen en de agenten roken een alcohollucht bij hem. De man werd hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hij blies 1,3 promille waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. De 27-jarige verklaarde dat hij tegen de boom aan was gereden omdat hij voor een tegenligger moest uitwijken. (07-062185)

Twee fietsendieven aangehouden

Enschede

Op maandag 14 mei omstreeks 03.00 uur zijn een 26- en een 29-jarige man uit Gronau (D) aangehouden op de Bilitonstraat en Sumatrastraat in Enschede. Zij worden ervan verdacht twee fietsen te hebben willen gestolen.

De politie kreeg een melding dat aan de Bilitonstraat twee mannen bezig waren met het stelen van fietsen. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij twee mannen die bezig waren sloten van fietsen te forceren. De 26-jarige rende met een van de fietsen weg toen hij de politie zag. In de Sumatrastraat kon hij worden aangehouden. Toen de agenten naar de Bilitonstraat teruggingen zagen zij dat de 29-jarige verdachte er niet meer stond. Met behulp van een speurhond werd de man in de bosjes aangetroffen waar hij zich had verstopt. Ook hij werd aangehouden. Beide verdachten werden meegenomen naar het politiebureau waar ze voor verder onderzoek zijn opgesloten. De twee fietsen, waarvan de sloten waren geforceerd, zijn meegenomen naar het bureau. De politie roept de eigenaars van de fietsen op voor het doen van een aangifte. (07-062403)

Politie zoekt overvaller van videotheek

Almelo

Op zondag 13 mei heeft er omstreeks 18.30 uur een gewapende overval plaatsgevonden op een videotheek aan het Vincent van Goghplein in Almelo. De politie is op zoek naar de overvaller die wist te ontkomen.

Die zondagavond was de eigenaar van de videotheek alleen in de videotheek aanwezig. Omstreeks 18.30 uur ziet hij een manspersoon voor de balie staan. Deze dreigt opeens met een mes en graait wat geld uit de kassa. Hierna loopt hij naar de uitgang en maakt zich uit de voeten. Vermoedelijk is de man in de richting van de ingang van de parkeergarage gelopen. Op zaterdagavond 12 mei vond er ook een gewapende overval plaats in een cafetaria aan de Violierstraat in Almelo. Gezien de overeenkomsten van het signalement houdt de politie er rekening mee dat het mogelijk om dezelfde dader gaat. Alleen droeg de dader nu een licht-blauw fleece vest zonder capuchon met ritssluiting met daaronder mogelijk een grijs t-shirt en een donkerkleurige broek. Voor het volledige signalement zie onderstaand eerder verzonden persbericht van de overval aan de Violierstraat. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen die aanslaan op het signalement. Zij kunnen bellen met 0900-8844, Politie Twente afdeling Almelo of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-062324)

NB: Onderstaand persbericht werd eerder verzonden;

Gewapende overval op snackbar

Almelo

Op zaterdag 12 mei vond omstreeks 19.10 uur een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Violierstraat in Almelo. Rond genoemd tijdtijdstip waren een 24-jarige vrouw en een 22-jarige man in de zaak aanwezig, toen een man het pand binnen kwam. Onder bedreiging van een mes dwong de dader de 24-jarige geld af te geven. Daarna verliet de dader met een onbekend geldbedrag de snackbar en ging er op een oude, zwarte damesfiets vandoor. Hij fietste in de richting van de Bremstraat en vervolgde zijn weg via de Kroosstraat en de Rietstraat. Korte tijd later werd de dader mogelijk nog gesignaleerd op de HR Holstlaan. De politie stelde onmiddellijk een buurtonderzoek in. De dader werd niet meer aangetroffen.

Van de dader is het volgende signalement bekend: Licht getinte man tussen 30 en 35 jaar oud, ongeveer 1.90m lang, normaal postuur. De man had zwart krullend haar tot boven de nek en een snor. Hij sprak accentloos Nederlands. De dader was gekleed in een opvallende rode stoffen jas op heuplengte. Op de mouwen liep een blauwe streep. De dader verplaatste zich op een oude, zwarte damesfiets, zonder snelbinders.

Getuigen, die nog niet door de politie zijn gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook personen die aanslaan op het signalement, met name op de rode jas met de blauwe streep op de mouwen, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-061972)

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Losser

Een 20-jarige automobilist uit Enschede is op maandag 14 mei omstreeks 00.30 uur aangehouden op de Gronausestraat in Losser voor het rijden onder invloed.

De 20-jarige reed met zijn auto op de Gronausestraat in Losser. Door onbekende oorzaak zag hij een rotonde over het hoofd waarbij hij zijn auto beschadigde. Omdat de politie vermoedens had dat de man alcohol genuttigd had werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,84 promille op de ademanalyse. Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs van de Enschedeër werd ingenomen. (07-062391)

Fietser met drank op aangehouden

Oldenzaal

Op de Lossersestraat in Oldenzaal is op zondag 13 mei omstreeks 08.30 uur een 33-jarige Oldenzaler aangehouden omdat hij fietste met drank op en hierdoor tegen een geparkeerde auto aan reed.

De politie die ter plaatse kwam zag de 33-jarige op de grond liggen. Ook zagen zij dat de auto waartegen de man aan was gereden beschadigd was. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij 1,55 promille blies op de ademanalyse. Tijdens verhoor bekende de man dat hij tegen de auto aan was gefietst. De politie maakt proces-verbaal op. (07-062176)

Aanhouding na onderzoek brandstichting

Oldenzaal / Hengelo

Een 30-jarige Oldenzaler is maandagmorgen 14 mei in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een tweetal brandstichtingen die in de nacht van 30 op 31 maart in Oldenzaal en Hengelo zijn gepleegd. In die nacht is er brand gesticht in woningen aan Het Nardusboer in Oldenzaal en aan de PC Hooftlaan in Hengelo.

Verder wordt hij verdacht van poging tot doodslag dan wel poging tot moord op een viertal personen die zich op het moment van uitbreken van de brand, nog in de woning aan de PC Hooftlaan in Hengelo bevonden.

Na de branden is de politie Twente met een onderzoek gestart en naar aanleiding van dit onderzoek is de 30-jarige, in overleg met het Openbaar Ministerie, aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.