Politie Amsterdam-Amstelland

Alcoholcontrole lijdt tot aanhouding / Amstelveenseweg (14/05/07)

Maandagnacht 14 mei rond één uur is een 31-jarige Amsterdammer aangehouden nadat een agent de bestuurder het stopteken had gegeven. De defecte koplamp en de APK die bleek te zijn verlopen was reden om de bestuurder te laten stoppen. Ondanks de alcohollucht ontkende de man te hebben gedronken. Nadat de bestuurder had meegewerkt aan een ademtest bleek het alcoholpromillage ruim 2 keer te zijn overschreden. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau. Er werd een rijverbod opgelegd van 5 uur.
Rijbewijs ingevorderd van snelheidsduivel / Hoogheemraadweg (14/05/07)

Maandagnacht 14 mei rond kwart voor één is een 21-jarige Amsterdammer aangehouden. De bestuurder reed binnen de bebouwde kom waarbij, na correctie, een snelheid werd gemeten van 113km/u waar 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beschoten man rent na aanrijding naar het ziekenhuis / De Boelelaan (14/05/07)

In de nacht van zondag 13 mei op maandag 14 mei rond halfdrie botsten twee autoâs frontaal op elkaar op de Amstelveenseweg hoek De Boelelaan. De passagier van één van de autoâs bleek een schotwond in zijn buik te hebben en is samen met de bestuurder naar het VU-ziekenhuis gerend. Daar is hij opgenomen.

De bestuurder van een geleaste Volkswagen Golf reed over de Amstelveenseweg komende uit de richting Amstelveen. Vermoedelijk door te hoge snelheid vloog de auto ter hoogte van De Boelelaan uit de bocht en reed tegen een tegemoetkomende auto, met daarin drie inzittenden. Beide voertuigen raakten total loss. Niemand raakte gewond. Uit de Golf stapten twee mannen, waarvan de passagier een schotwond in zijn buik had. Beide mannen, vermoedelijk Engelsen, renden naar het ziekenhuis waar de gewonde is opgenomen. De bestuurder is weggerend nadat hij de gewonde had afgeleverd. De politie onderzoekt de zaak.
Grote verkeersactie in Amstelveen / Keizer Karelweg (14/05/07)

Zaterdag 12 mei tussen 15.00 uur en 22.00 uur heeft de politie in Amstelveen een grote verkeersactie gehouden op de Keizer Karelweg ter hoogte van de rotonde van de Mr. Groen van Prinstererlaan. Een aantal diensten, zoals de belastingdienst en de Rijksverkeers-Inspectie, nam ook deel aan de controle. Gelijktijdig vond een controle plaats in het openbaar vervoer. Hieronder de resultaten: * 122 mini processen-verbaal uitgeschreven * 6 kentekenbewijzen ingevorderd * 15 aanhoudingen van gesignaleerde personen * 2 taxichauffeurs geverbaliseerd voor diverse overtredingen * 1700 autoâs door de catch-ken gescand met 6 hits * 1458 passagiers in de bussen van Connexxion gecontroleerd waarbij 70 processen-verbaal zijn uitgeschreven en twee personen zijn gearresteerd.


* 400 passagiers in de trams gecontroleerd waarbij 62 processen-verbaal zijn uitgedeeld en 1 persoon gearresteerd Handelaar beroofd van koopwaar / Veelaan (14/05/07)

Zondagmiddag rond vijf uur werd een 33-jarige handelaar in horloges door twee mannen meegelokt naar een woning aan de Veelaan waar hij werd beroofd van zijn koopwaar. De daders zijn spoorloos.

Eenmaal in de woning werd hij, zowel door de twee mannen als door een derde man, die zich al in de woning bevond, bedreigd met vuurwapens. Vervolgens werd hij mishandeld en beroofd van zijn handel. De drie daders vluchtten de woning uit en lieten de handelaar gewond achter. Op het politiebureau is het slachtoffer behandeld aan zijn verwondingen. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Noord hebben de zaak in onderzoek.
Alcomobilist (49) aangehouden / Beursplein (14/05/07)

Maandagnacht 14 mei rond halftwee bevonden 2 agenten zich op het Beursplein waar zij bezig waren met een alcoholcontrole. Een 49-jarige bestuurder kreeg het stopteken moest een blaastest ondergaan. Uit de test bleek dat de man bijna 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol tot zich had genomen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er werd een rijverbod opgelegd voor de duur van 10 uur. Motorvoertuig en rijbewijs gevorderd bij 33-jarige Amsterdammer / Gooiseweg (14/05/07)

Zondagavond rond kwart over elf is een 33-jarige motorrijder aangehouden. De bestuurder van het voertuig reed over de Gooiseweg waar twee surveillerende agenten de hoge snelheid van het motorvoertuig constateerden. De snelheid van de bestuurder werd tijdens een korte achtervolging, na correctie gemeten op 185 km/u waar een plaatselijke snelheid van 70 km/u is toegestaan. De agenten gaven het stopteken waaraan de snelheidsduivel voldeed. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd communicatie
Peter van der Maat

Pers- en externe voorlichting 020 - 559 36 80 Remco Gerretsen
Rob van der Veen
Ron Moes Gerard Vrooland
Leo Dortland
Sita Koenders

E-mail: pers@amsterdam.politie.nl Website:
www.politie-amsterdam-amstelland.nl