Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doornenburger aangehouden wegens mishandeling barmedewerker
Publicatiedatum: 14-5-2007 12:03:25

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zondagavond op de Korenmarkt een 36-jarige man uit Doornenburg aangehouden wegens mishandeling. De man zou in een horecazaak aan de Korenmarkt een 24-jarige barmedewerker hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond. De Doornenburger was volgens het slachtoffer aangezegd de zaak te verlaten omdat hij kennelijk teveel gedronken had. Daarop zou de man de barmedewerker hebben geslagen. Na het voorval liep de man de zaak uit maar kon vrij snel door de politie in de kraag worden gevat. Bij zijn aanhouding verzette de Doornenburger zich. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(07-075331)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse (79) beroofd van tas, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 14-5-2007 12:02:46

ARNHEM - Een 79-jarige Arnhemse is zondagmiddag op de Hanzestraat in de wijk Presikhaaf in haar woonplaats beroofd van haar tas. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond. Volgens het slachtoffer werd ze omstreeks kwart voor twee in het portiek van een flat door een nog onbekende man omver geduwd waarna haar belager er met haar tas vandoor ging. Het zou gaan om een negroïde man met een zwarte huidskleur en ongeveer 1.80 m lang. De gestolen tas is bruin van kleur en voorzien van twee hengsels. De politie heeft nog vergeefs naar de dader gezocht. Getuigen worden verzocht te reageren via 0900-8844 of via E-mail op RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. (07-075228)

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt autobrand

Publicatiedatum: 14-5-2007 12:01:19

ARNHEM - De politie van Arnhem onderzoekt de oorzaak van een autobrand die maandagochtend vroeg woedde in de Fridtjof Nansenstraat in de wijk Rijkerswoerd. De auto, een busje voor invalidenvervoer, raakte daardoor zwaar beschadigd en is niet meer bruikbaar. Ook een nabij gelegen woning liep schade op. Bij het incident was niemand gewond geraakt. De brand werd omstreeks kwart voor vier door een buurtbewoonster ontdekt. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Door de politie zijn sporen aangetroffen die brandstichting aannemelijk maakt. De politie roept getuigen op die mogelijk kort voor of na de brand iets hebben gezien wat van belang kan zijn voor het onderzoek. De Arnhemse politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via E-mail op
RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(07-075407)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na ruzie met prostituee

Publicatiedatum: 14-5-2007 12:00:20

ARNHEM - Een 48-jarige man is in de nacht van zondag op maandag door de Arnhemse politie aangehouden wegens onder meer vernieling en het rijden onder invloed. De man zou op de tippelzone aan de Oude Veerweg ruzie hebben gekregen met een prostituee, een 35-jarige vrouw. Daarbij zou de man de vrouw tegen haar wil hebben vastgehouden in zijn auto. De vrouw verzette zich en kreeg op een gegeven moment hulp van haar collega's zodat ze werd ontzet. Bij die schermutseling raakte de kleding van het slachtoffer beschadigd. De man ging er vervolgens vandoor. Op aanwijzen van getuigen werd de man rijdend in zijn auto in de wijk Presikhaaf aangetroffen en aangehouden. De man bleek ook onder invloed van alcohol (ruim 1 promille, dat is ongeveer twee keer de norm).
(07-075379)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---