Gemeente Aalten


14-05-2007
Scholenbouw Dinxperlo
Stand van zaken laatste ontwikkelingen

Het is de bedoeling om u via periodieke berichten op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond het scholenbouwproject voor de basisscholen in Dinxperlo.
Hoewel er voor de Dinxperlose burgers nog niets zichtbaar en tastbaar is, wordt achter de schermen al hard gewerkt aan de planvoorbereiding. Inmiddels is een Startnotitie verschenen waarin alle uitgangspunten zijn benoemd. Ook is een projectorganisatie opgezet, waarin alle belanghebbende partijen zijn vertegenwoordigd.
Voor de omwonenden is op 24 mei 2007 een informatieavond belegd in gebouw Ons Huis om 20.00 uur. Hiervoor zijn afzonderlijk uitnodigingen verstuurd. Op deze avond zal een eerste stap worden gezet om tot een goede wederzijdse communicatie te komen.
De officiële aftrap van het project is gepland op vrijdag15 juni 2007 om 10.00 uur. Het is de bedoeling dat dit gebeurt op en rond de locatie van de st. Liboriusschool. Alle betrokken partijen zullen officieel een intentieverklaring tot samenwerking ondertekenen. De leerlingen van alle basisscholen in Dinxperlo zullen hierbij op feestelijke wijze worden betrokken.
Binnenkort zullen hierover meerdere mededelingen volgen. De ouders zullen hierover nader worden geïnformeerd via de scholen. Het is de bedoeling om in de loop van 2008 met de bouwwerkzaamheden te starten. Naar verwachting zullen de nieuwe schoolgebouwen en de sport- en welzijnsvoorzieningen begin 2010 gebruiksgereed zijn. Zodra er concrete feiten zijn te melden, zullen wij een Nieuwsbrief publiceren, zodat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Voor nadere informatie over het project en over de inhoud van dit bericht kunt u terecht bij Wim Jansen, medewerker afdeling Welzijn/Onderwijs bij de gemeente Aalten.
Telefoonnummer 0543-493251
Emailadres: w.jansen@aalten.nl