Verizon Business neemt Cybertrust, leider op het gebied van informatiebeveiligingsdiensten, over

BASKING RIDGE, New Jersey, May 14 /PRNewswire/ --


- Overname creëert wereldwijde topspeler op het gebied van security

Verizon Business maakte vandaag een overeenkomst bekend die voorziet in de overname van Cybertrust, een niet-beursgenoteerde leverancier van wereldwijde informatiebeveiligingsdiensten. Financiële details over de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Met deze overname wordt Verizon Business de leidende leverancier van "managed information security services" aan grote zakelijke en overheidsklanten overal ter wereld. De combinatie van Cybertrust's wereldwijde aanwezigheid, klantenbestand, specialistische beveiligingsexpertise en professionele diensten, met het "cloud-to-core" beveiligingsportfolio, het wereldwijde IP-netwerk en het financiële draagvermogen van Verizon Business, creëert een sterke en unieke speler die het wereldwijde security-landschap opnieuw zal definiëren.

De bedrijven verwachten de overnametransactie in 60 tot 90 te dagen te hebben voltooid.

Het informatiebeveiligingsbedrijf Cybertrust is actief in 30 locaties in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en de Asia-Pacific-regio's. Cybertrust is een wereldwijde speler op het gebied van beveiliging van bedrijfskritische gegevens en identiteitsbescherming, en helpt haar klanten om op continue basis compliant te zijn. Cybertrust's services omvatten identity management, managed security services, vulnerability/threat management, certificatieprogramma's voor beveiliging, en een volledige reeks professionele diensten, met inbegrip van bedrijfsbrede gekwantificeerde risicoanalyse, individuele applicatie-assessments, en forensische en incidentresponsdiensten.

"Beveiliging vormt een essentieel aandachtspunt voor CIO's overal ter wereld. Deze transactie geeft blijk van onze focus op, en toewijding aan het leveren van beveiligingsoplossingen van wereldformaat", aldus John Killian, de president van Verizon Business. "In een tijd waarin steeds meer organisaties op IP-technologie overstappen, biedt deze combinatie broodnodige ondersteuning voor het van begin tot einde beschermen van de operationele activiteiten van onze klanten."

"Daarnaast stelt de overname Verizon Business in staat om de ontwikkeling en implementatie van haar wereldwijde beveiligingsoplossingen te versnellen, zodat het kan voorzien in de groeiende behoefte van klanten aan uitgebreide, wereldwijd beschikbare beveiligingsoplossingen".

"Het samengaan met Verizon Business resulteert in een ongeëvenaarde beveiligingsexpertise en een globale reikwijdte, die organisaties in staat stellen om op proactieve wijze risico's te beheren en een krachtigere beveiliging van hun bedrijfskritische informatie te garanderen", aldus John Becker de chief executive officer van Cybertrust. "Deze combinatie stelt ons in staat om een nieuwe generatie innovatieve beveiligingsdiensten aan te bieden die zijn afgestemd op de zakelijke behoeften op alle niveaus van de organisatie".

Volgens brancheonderzoeksbureau Frost & Sullivan vertoont de markt voor managed security services een exponentiële groei. Deze markt zal rond 2011 naar verwachting goed zijn voor een omzet van meer dan 6 miljard dollar.

Naast een uitbreiding van de wereldwijde beveiligingsdiensten van Verizon Business, biedt Cybertrust een bewezen pakket voor identiteitsbeheer, en Security Operation Centers in de EMEA- en Asia-Pac-regio's. Zo wordt een echte "follow the sun"-aanpak voor beveiligingsactiviteiten mogelijk. Daarnaast zal Verizon Business ICSA Labs overnemen, een onafhankelijke dochteronderneming van Cybertrust die wordt beschouwd als de 'gold standard' op het gebied van het certificeren van beveiligingsproducten. 95 procent van alle momenteel op de markt verkrijgbare en geïnstalleerde beveiligingsproducten is door Cybertrust getest en gecertificeerd.

Dankzij de overname van de Identity Management-divisie van Cybertrust beschikt Verizon Business over krachtige nieuwe mogelijkheden om haar klanten te helpen om op efficiënte wijze gebruikersidentiteiten te beheren over verschillende systemen en toepassingen heen. Via deze divisie zal Verizon Business een complete reeks van oplossingen aanbieden aan overheidsinstellingen en bedrijven die het beheer van elektronische identiteiten, verificatiebeheer en informatiebeveiliging mogelijk maken en de toegang tot bronnen binnen zakelijke systemen beveiligen.

Verizon Business' huidige portfolio omvat managed en professionele security services, die oplossingen bieden vanaf Verizon's Internet-"cloud" tot de "core"-infrastructuur op de klantlocatie. Deze portfolio van wereldwijde diensten biedt geavanceerde detectie van bedreigingen en flexibel beveiligingsbeheer, en stelt zowel klanten in het bedrijfsleven als overheidsklanten in staat om beveiligingsrisico's op efficiëntere wijze te beheren en hun bedrijfskritische activa te beschermen.

Over Verizon Business

Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), is een toonaangevende leverancier van geavanceerde ICT-oplossingen aan grote ondernemingen en overheidsinstellingen wereldwijd. In combinatie met een ongeëvenaard wereldwijd netwerkbereik, geavanceerde technologie en professionele dienstverlening levert Verizon Business innovatieve en naadloze zakelijke oplossingen aan klanten overal ter wereld. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com.

Over Cybertrust

Cybertrust is de wereldwijde specialist op het gebied van informatiebeveiliging. Het bedrijf levert diensten die kritische bedrijfsgegevens beveiligen, identiteiten beschermen en klanten helpen bij het aantonen van voortdurende compliance. Het hoofdkantoor van Cybertrust is gevestigd in Herndon, Virginia in de VS. Daarnaast beschikt het bedrijf over ruim dertig kantoren over de hele wereld, en is daarmee een van 's werelds grootste leveranciers van informatiebeveiliging. Cybertrust wordt erkend als de wereldwijde marktleider in managed security services. Raadpleeg voor meer informatie www.cybertrust.com.

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, video en beelden van hoge kwaliteit, en overige informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center op het Internet op www.verizon.com/news. Op het News Center kunt u zich inschrijven voor automatische ontvangst van persberichten per e-mail.

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Web site: www.verizon.com
www.cybertrust.com
www.verizonbusiness.com

Contact:

Verizon Business media contact, Jo Perrin, +44-770-252-5868, jo.perrin@verizonbusiness.com, Cybertrust media contact, Laura Wooster +1-703-480-8535, laura.wooster@cybertrust.com