SP Tilburg


Verkoop golfbaan moet worden uitgesteld

14-05-2007 * In een brief aan het college vragen de fracties van LST en SP om voorlopig geen definitieve stappen te nemen in de verkoop van de golfbaan van Prise d'eau. "Tijdens de commissievergadering van vorige week werd ons verteld dat er vanuit 'de markt' geen enkele interesse voor de baan zou zijn. Dat blijkt nu anders te liggen en wij willen eerst duidelijkheid van zaken hebben voordat een contract wordt getekend".

De golfbaan zou voor ¤ 1,- verkocht worden aan de zogenaamde B'tjes, golfers die nu al een aandeel in de baan hebben. Zij nemen daarbij een miljoenenschuld en enkele beperkende voorwaarden over. SP fractievoorzitter Van den Hout: "Wethouder Jansen moest van de raad de marktwaarde van de golfbaan bepalen alvorens tot deze verkoop over te gaan. Na een onderzoekje concludeerde hij vorige week dat er vanuit de gewone markt echter geen enkele interesse is voor de baan, en de verkoop aan de B'tje dus doorgang zou kunnen vinden onder de huidige voorwaarden. Daar kunnen wij in principe mee akkoord gaan. Nu blijkt echter dat er wel degelijk andere partijen zijn die de golfbaan onder dezelfde voorwaarden willen overnemen. Dus voordat er een contract getekend wordt willen we dat de raad volledig geïnformeerd wordt. Samen met de LST hebben we daarover een brief aan het college gestuurd".

Op 11 juni is de volgende bijeenkomst van de raadscommissie Economie. Beide fracties verwachten dan van wethouder Jansen openheid van zaken. "Hij zal met die marktpartijen moeten praten en vragen wat zij onder de gegeven voorwaarden voor de baan over hebben. Pas dán kunnen we een definitief ja of nee geven", aldus Van den Hout.

www.tilburg.sp.nl