Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 14-05-2007

Dierenmishandeling

HOUTEN Op zondag 13 mei overleefde een konijn zijn mishandeling niet.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw op een grasveld een konijn aan het schoppen was. De getuige vertelde dat hij eerst had gezien dat het konijn met kooi en al uit een woning was gegooid, maar dat het beestje even later uit de kooi was gehaald en werd mishandeld.

Het konijn werd door een buurtbewoner naar binnen gehaald en de dierenambulance werd gebeld. De dierenambulance kwam ter plaatse, maar kon niets meer voor het konijn betekenen en het dier overleed.

De verdachte, een 29-jarige vrouw uit Houten, werd aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij betuigde spijt over het gebeuren.

Man overleden

NIEUWEGEIN Op zondagochtend 13 mei werd het stoffelijk overschot van een 71-jarige man uit Zeist aangetroffen.

Rond 11.30 uur kreeg de politie de melding dat het stoffelijk overschot van een man in het Amsterdam-Rijnkanaal aan de Vuilcopsekanaaldijk dreef. De brandweer, politie en ambulance gingen ter plaatse. Het lichaam werd op de kant gebracht en het starten van een reanimatie werd niet meer zinvol geacht.

Omdat een misdrijf niet kon worden uitgesloten, werd direct een onderzoek gestart. Vlakbij de plaats waar het slachtoffer werd gevonden, troffen agenten zijn geparkeerde auto aan.

Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf.