Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 14-05-2007

Inbrekers / autokrakers

ABCOUDE In de nacht van zondag 13 op maandag 14 mei werden twee jongens aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak en van autokraken.

Rond 03.15 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Gein Noord dat er aan zijn voordeur gerommeld werd en zag vervolgens twee jongens bij de deur staan. Het tweetal had kennelijk door dat zij betrapt waren en zij gingen er op hun fiets vandoor.

Meerdere politie-eenheden gingen die kant op en keken in de omgeving naar het tweetal uit. Op de kop van Gein Noord zagen agenten één van hen staan en vervolgens zagen zij de tweede verdachte bij een opengebroken auto wegrennen. De eerste verdachte, een 16-jarige jongen uit Abcoude, probeerde via een sloot te vluchten. Besmeurd met modder kon hij worden aangehouden.

De tweede verdachte vluchtte een erf op. Onder andere met een politiehond werd een zoektocht naar hem ingesteld. De tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Abcoude, was snel opgespoord en werd eveneens in de boeien geslagen.

Op de Gein Noord en de Gein Zuid bleken twee autos te zijn openbroken. Tevens hadden de verdachte bier bij zich, vermoedelijk was die ook ergens in de omgeving gestolen. Het tweetal is in het politiebureau ingesloten.

Afspraakje

MONTFOORT Een afspraakje liep voor een 20-jarige Montfoorter anders dan verwacht.

De Montfoorter had onlangs een contactadvertentie geplaatst. Hij kreeg op zondag 13 mei een smsje van een dame die wel een afspraak wilde maken. Er werd een afspraak gemaakt voor die avond.

Rond 20.30 uur werd bij de man aangebeld. In plaats van de verwachte dame, stond er een man voor de deur. Hij drong de woning binnen en liet vervolgens nog enkele mannen binnen. De mannen eisten geld voor de te leveren diensten van de dame. De Montfoorter gaf aan een gewone afspraak te hebben gemaakt en zeker geen escortdame te willen. De mannen bleven geld eisen, maar dat had de Montfoorter niet. De verdachten namen vervolgens enkele goederen uit de woning mee en gingen ervandoor.

Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Uitslaande brand

WOERDEN Op zondagvond 13 mei heeft brand gewoed in een loods op een terrein aan de Utrechtsestraatweg.

Rond 20.15 uur kwam de melding binnen van de brand. De brandweer kwam met meerdere voertuigen van het korps Woerden, Kamerik, Harmelen en Linschoten ter plaatse. Ook de politie zette meerdere eenheden in.

De brandweer kon niet voorkomen dat het achterste gedeelte van de loods geheel in vlammem op ging. Het voorste gedeelte en omliggende loodsen konden worden gespaard. In het verbrande gedeelte lagen (ziekenhuis)hulpgoederen voor Wit-Rusland opgeslagen, die binnenkort op transport zouden gaan.

De brandweer gaf om 22.30 uur het sein brand meester en om 00.30 uur was de brand geheel geblust.

Rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing stellen een onderzoek naar de oorzaak van de brand in. Daar brandstichting vooralsnog niet wordt uitgesloten, wordt getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien, dat verband zou kunnen hebben met de brand verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Onderuit met motor

WOERDEN Een jarige motorrijder uit Woerden wilde op zondag 13 mei zijn motor showen. Hij ging onderuit en belande in het ziekenhuis.

De 40-jarige Woerdenaar vierde die dag zijn verjaardag. Hij wilde aan een vriend zijn motor laten zien en stapte daar zonder motorkleding en zonder helm op. Vermoedelijk had hij ook te veel gedronken. In een bocht op de Vaartuigenlaan raakte hij een stoeprand en verloor de macht over het stuur. Hij belandde in een tuin en botste daar tegen een boom.

De Woerdenaar werd met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht. Hij bleek een zware hersenschudding en een gebroken oogkas te hebben opgelopen en werd in het ziekenhuis opgenomen.

Daar er vermoedelijk alcohol in het spel was, is in het ziekenhuis bloed bij de Woerdenaar afgenomen. Aan de hand daarvan zal het bloedalcoholgehalte worden bepaald. De uitslag daarvan zal enige weken op zich laten wachten. Tegen de verdachte wordt proces-verbvaal opgemaakt.

Kop-staart

MAARSSEN Op zondag 13 mei raakten drie autos betrokken bij een kop-staartaanrijding.

Rond 17.25 uur stond een 62-jarige automobilist uit De Meern stil op de Zuilense Ring. Achter hem stond een 46-jarige automobilist uit Voorschoten eveneens stil. Een achter hen rijdende 55-jarige automobiliste uit Amstelveen zag te laat dat het verkeer voor haar stilstond. Zij botste tegen de Voorschoter, die op de auto van de man uit De Meern werd gedrukt.

Eén van de passagiers (gegevens onbekend) had veel last van zijn nek. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.