Vakbond: Pedagogische medewerkers horen er ook bij

maandag 14 mei 2007

"Sharon, zorg snel voor een eigen onderdeel voor pedagogische medewerkers in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk op de site 'Op Weg naar de Kindertop' en tijdens de top zelf."

ABVAKABO FNV Kinderopvang wil dat pedagogische medewerkers op eigen titel bij kunnen dragen aan de discussie richting Kindertop . Daarom heeft de bond deze oproep gedaan aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs). "Volgens de staatssecretaris schijnen er maar drie soorten belanghebbenden te zijn. Dat er aandacht is voor kinderen, ouders en leerkrachten is natuurlijk vanzelfsprekend. Die hebben dus terecht een eigen onderdeel. Maar kennelijk zijn pedagogische werkers geen apart onderdeel waard?", vraagt de bond zich af in een brief aan haar leden.

Pedagogische medewerkers hebben vaak een andere en eigen focus als zij zich richten op het kind. Veel van onze leden uit de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk zitten absoluut niet te wachten op instructies van docenten. Ze zijn bang dat de samenwerking zal betekenen dat alleen het op schoolse wijze werken aan taalachterstand de boventoon zal voeren. Maar zij weten dat een kind op jongere leeftijd zich vooral spelend ontwikkelt en dat ontwikkeling meer is dan alleen de nadruk leggen op het meer cognitieve leren.