Bureau Verkeershandhaving


Ongevallen eisen zeven levens

14 mei 2007

In het weekend zijn zeker zeven mensen overleden als gevolg van een verkeersongeval. In Delft kwam zondagavond een 60-jarige man om het leven toen hij met zijn auto in het water belandde. Tijdens het parkeren langs de gracht raakte de auto te water. Agenten en omstanders wisten de man uit de auto te bevrijden en hebben het slachtoffer nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Te water
Zondagochtend werd een 54-jarige bromfietser uit Wateringen dood aangetroffen in een sloot in het Zuid-Hollandse De Lier. De politie vermoedt dat de man de bocht te wijd heeft genomen en daardoor in de sloot is beland.

In brand
Vrijdagavond vielen er drie doden bij een ongeluk op de N299 bij Landgraaf. Twee personenauto's botsten tegen elkaar en vlogen in brand. Twee slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om een 47-jarige vrouw uit Landgraaf en een 40-jarige man uit Sittard. De identiteit van het derde dodelijke slachtoffer word nog onderzocht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Vrachtwagen
Op de N9 ter hoogte van Julianadorp verongelukte vrijdagmiddag een 46-jarige man uit Den Helder. Hij botste om onbekende reden op een vrachtwagen die op een voorsorteervak stilstond om linksaf te slaan. De man overleed ter plaatse. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Nederlandse vrouw komt om in België
Zondagavond is een 40-jarige vrouw uit Amsterdam omgekomen bij een ongeval in België. De vrouw reed met haar 15-jarige dochter op de E40 richting Jabbeke. Ter hoogte van Middelkerke werd hun auto geraakt door een vrachtwagen uit de tegenovergestelde richting. De vrouw was op slag dood, haar 15-jarige dochter raakte zwaargewond. De Tsjechische vrachtwagenchauffeur verkeert in shock.