Politie Groningen

Drugsonderzoek leidt tot zes aanhoudingen

Delfzijl, 14-05-2007 o De politie is drie maanden geleden een drugsonderzoek gestart in Delfzijl. Begin april zijn zes personen aangehouden. Het zestal is op heterdaad betrapt bij een drugsdeal in een woning in Hoogeveen. Drie mannen zitten nog altijd vast. Het onderzoek is inmiddels afgerond.

Klantenkring

Het onderzoek is gestart op basis van informatie dat een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats (hoofddader) betrokken zou zijn bij de handel in harddrugs. Onderzoek bevestigde deze informatie. De man had een klantenkring van enkele tientallen cocaïnegebruikers. Hij handelde vooral in de omgeving van Appingedam, Delfzijl en Siddeburen. De drugs werd geleverd door een 26-jarige man uit Cuijk (leverancier). Ook hij is aangehouden. Een tiental kopers van cocaïne is aangehouden en verhoord.

Heterdaad

Op vijf april vond in een woning in Hoogeveen een drugsdeal plaats. De politie deed een inval in de woning. Er werd op dat moment vier kilo speed verhandeld door de hoofddader en een 37-jarige mededader uit Delfzijl. Bij de deal waren naast de hoofddader, mededader en leverancier nog drie personen aanwezig. De 40-jarige bewoner, een 31-jarige man uit Cuijk die met de leverancier was meegekomen en een 26-jarige man uit Duitsland. De Duitser was de afnemer van de drugs. De aangetroffen drugs is in beslag genomen.

Stand van zaken

De hoofddader, mededader en leverancier zitten nog vast. De andere drie verdachten en de afnemers zijn na verhoor heengezonden. De hoofddader verblijft mogelijk illegaal in Nederland. De vreemdelingenpolitie doet nog onderzoek naar zijn status.