Gemeente Halderberge


Gemeente licht marokkaanse en turkse gemeenschap voor over wmo, minimabeleid en inburgering (10 mei 2007)

De gemeente Halderberge begint een actieve voorlichtingscampagne voor de Marokkaanse en Turkse gemeenschap over de gevolgen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( WMO) en de nieuwe wet Inburgering (WI). Ook wordt aandacht gegeven aan het gemeentelijk minimabeleid.

Tijdens deze voorlichtingscampagne wordt zoveel mogelijk praktische informatie gegeven. Het zal gaan over vragen als: Waar moet ik zijn als ik zorg nodig heb? Waar moet ik zijn als ik moet inburgeren? Wat kan de gemeente daarbij voor mij betekenen?

Naast de voorlichting aan de Marokkaanse en Turkse gemeenschap wordt de voorlichting ook gegeven aan de Internationale Vrouwengroep. Op deze manier wil de gemeente een grotere groep inwoners bereiken.

Op maandag 21 mei vindt de eerste voorlichtingsavond plaats. Wethouder A. Olsthoorn start met enkele ambtenaren van de gemeente met de voorlichting aan de Marokkaanse gemeenschap. Zij doet dit in de Marokkaanse Moskee vanaf 18.30 uur.

De datum voor de voorlichting aan de Turkse gemeenschap en de Internationale Vrouwengroep is nog niet bekend. Deze data worden later nog bekend gemaakt.
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 14/05/2007