Gemeente Barneveld


Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Gunter

Afbeelding bij bericht

Op zaterdag 12 mei om 16.00 uur reikt wethouder L.A. Verweij van de gemeente Barneveld in het Driestar College (Locatie Zeta), Bleulandweg 492 in Gouda een Koninklijke onderscheiding uit aan mevr. drs. T.A. Gunter uit Barneveld. Op deze datum legt zij de voorzittershamer van de Vereniging Febe neer.

Mevrouw Gunter is al sinds het einde van de jaren zeventig actief in de gezondheidszorg op welk gebied zij naast haar werk bij Eleos (een landelijke instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg) vele vrijwillige activiteiten ontplooide en nog steeds ontplooit.

Zij was van 1976 tot 1996 lid van de landelijke Werkgroep Gewetensbezwaren in de Gezondheidszorg en in de periode van 1982 tot heden is zij bestuurslid van de landelijke Vereniging Febe, eerst in de functie van tweede penningmeester en vanaf 1987 als voorzitter. Febe is een vereniging voor werkers in de gezondheidszorg op gereformeerde grondslag en de vereniging telt ongeveer 240 leden.

Uit die taakomschrijving vloeit voort dat een voorzitter met veel instanties contact dient te onderhouden. Daar is het lang niet altijd bij gebleven want voor vele instellingen heeft zij ook daadwerkelijk activiteiten ontplooid. We wijzen hierbij op haar lidmaatschap van de commissie van de rekening van de Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden, op haar voorzitterschap van de Werkgroep Ethiek, Recht, Verpleging en Verzorging, op haar activiteiten voor het prof. dr. Lindeboominstituut en op haar lidmaatschap van de Begeleidingscommissie Verpleegkundige Competenties voor Spirituele Zorg.

Sinds 1998 is mevrouw Gunter actief ten behoeve van enkele klachtencommissies zoals de klachtencommissie van "De Schutse" en de klachtencommissie van het Van Lodensteincollege en het Hoornbeeckcollege. Bij de laatste commissie fungeert zij als plaatsvervangend lid. Tot slot wijzen we op haar verdiensten voor de Raad van bestuur van Huize Winterdijk te Gouda, voor de Rehobothschool te Stavenisse en voor de Werkveldcommissie Opleiding Verpleegkunde aan de Christelijke Hogeschool te Ede.

De onderscheiding wordt uitgereikt op het moment dat mevrouw Gunter de voorzittershamer van de Ver-eniging Febe neerlegt, namelijk op zaterdag 12 mei van dit jaar. Mevrouw Gunter wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Barneveld, 8 mei 2007

Persbericht 07053
Mutatiedatum 14/05/2007