Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur Utrecht, 14-05-2007

Beroving

AMERSFOORT - Op zondag 13 mei tussen 06.00 en 06.10 uur vond op het Neptunusplein een beroving plaats.

Een 20-jarige Amersfoorter fietste over het Neptunusplein toen hij werd aangesproken door een onbekende man. De man stak zijn hand op kennelijk om aan te geven dat hij iets wilde vragen. In de nabijheid van de man hielden zich nog twee jongens op, maar die bleven op afstand staan kijken.

Nadat de aangever was gestopt, vroeg de onbekende om een sigaret. De Amersfoorter weigerde hem een sigaret te geven waarna hij direct een aantal klappen in het gezicht kreeg. De verdachte tastte vervolgens de kleding van het slachtoffer af en nam uit zijn jas een mobiele telefoon weg. De verdachte bleef agressief en sommeerde het slachtoffer weg te fietsen. Uit angst voor meer klappen is de Amersfoorter weggefietst en meldde hij de beroving bij de politie.

De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in en hield twee personen aan die voldeden aan het signalement dat door het slachtoffer was opgegeven. Zij werden overgebracht naar het politiebureau maar bleken, nadat zij geconfronteerd waren met de aangever, niet betrokken te zijn geweest bij de beroving.

Het signalement van de verdachte luidt:

- Man, licht getint uiterlijk, ongeveer 1.80 meter lang, sportief postuur, kort zwart haar en gekleed in een gestreept shirt met daaroverheen een donker vest met capuchon.

De jongens die op afstand stonden te kijken en mogelijk bekend zijn met de verdachte hadden ook een lichtgetint uiterlijk waarbij één van hen een petje droeg en de ander een leren jas tot op de heup.

De politie zet het onderzoek voort en verzoekt eventuele getuigen zich in verbinding te stellen met de politie in het district Eemland zuid op het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen mag ook op het telefoonnummer 0800-7000.

Aangehouden voor bedreiging

AMERSFOORT - De politie heeft zondag 13 mei om 13.00 uur een 55-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden voor bedreiging van een 25-jarige Amersfoorter.

De aangever liep rond 12.40 uur met zijn vriendin in het Randenbroekerbos om zijn hond uit te laten. De verdachte wandelde daar ook in het gezelschap van een klein jongetje. Toen zij elkaar tegenkwamen bedreigde de verdachte het slachtoffer omdat hij kennelijk zijn hond, een puppy, niet bij zich hield. Na eerst mondeling bedreigingen te uiten trok de man plotseling een mes. De gewaarschuwde agenten konden op aanwijzing van het slachtoffer de verdachte aanhouden in een flat op de Mozartweg. Hij had het mes nog bij zich dat in beslag werd genomen.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd verhoord. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aangehouden voor vandalisme

AMERSFOORT - De politie heeft zondagavond om 23.55 uur zeven mannen uit Amersfoort aangehouden voor vandalisme.

De politie kreeg rond 23.45 uur de melding dat er op een afgesloten bouwterrein aan de Binckestraat een aantal personen liep die even daarvoor over het hek waren geklommen. Toen de agenten ter plaatse kwamen renden de mannen weg in de richting van de Evertsenstraat, maar konden zij kort daarna allen worden aangehouden.

Bij het verhoor van de verdachten bleek dat zij het voornemen hadden om in een bouwkraan te klimmen en daarom over het hek waren geklommen. De Amersfoorters, variërend in leeftijd tussen 17 en 23 jaar, kregen een proces-verbaal.