Politie Limburg-Noord

Vijf zaken in opsporingsprogramma De Gouden Tip

Datum: 14-05-2007
Tijd bericht: 13:47
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 15 mei 2007 roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vijf zaken:

Zaak 1: Gewelddadige diefstal van een bestelbus in Heerlen. De chauffeur van een bestelauto kreeg de schrik van zijn leven toen een onbekende dader zijn bestelbus meenam op een parkeerplaats in Heerlen. Het slachtoffer was bezig spullen in de bus te sorteren toen de dader hem van achter duwde, zijn sleutels afnam en er met de bus vandoor ging. De politie wil in contact komen met getuigen, met name de vrouw, die direct na de diefstal met het slachtoffer sprak en een 17-jarig meisje dat met een groepje scholieren kwam aangelopen.

Zaak 2: Overval op bedrijfswoning in Born.
Twee onbekende gemaskerde mannen belden op maandag 30 april bij een bedrijf annex woning in Born aan en duwden de zoon des huizes, die de deur open deed naar binnen. Hierbij volgde een worsteling waarbij de man gewond raakte. Onder bedreiging van een wapen eisten de daders geld. Toen duidelijk werd dat er geen geld aanwezig was, vluchtten ze weg in een blauwe Opel Corsa. Deze was in de nacht van 21 op 22 april gestolen in Amstenrade.
De politie is op zoek naar de daders van deze overval en wil ook graag weten waar deze auto zich in de periode tussen de diefstal en de overval bevond.

Zaak 3: Bewakingsbeelden uit Venlo en Susteren.
Op donderdag 15 februari raakte een vrouw haar creditcard kwijt. In Venlo en Venray werden op verschillende plaatsen met deze credticard goederen gekocht.
Een 25-jarige vrouw parkeerde op dinsdag 13 februari haar auto en ging kort een pand binnen. Toen ze terugkwam bleek de voorruit van haar auto vernield en waren haar bankpas en navigatiesysteem gestolen. Met haar bankpasje is later door twee verdachten bij een bank gepind. In De Gouden Tip worden bewakingsbeelden getoond en de politie hoopt dat er kijkers zijn die de daders herkennen.

Zaak 4: Straatroven in Beek.
Twee onbekende mannen hebben in de nacht van 28 op 29 april een 17-jarige jongen in Beek van zijn fiets, horloge en mobiele telefoon beroofd. Het slachtoffer was na een avondje stappen op zijn fiets op weg naar huis toen de twee mannen hem dwongen van zijn fiets te stappen. Hij werd hierbij geslagen en geschopt.
Een uur eerder hadden waarschijnlijk dezelfde daders een ander slachtoffer te grazen gehad en ook hem van zijn fiets beroofd. De politie is op zoek naar de daders van deze straatroven en in de uitzending wordt deze zaak gereconstrueerd.

Zaak 5: Teruggevonden spullen in Kerkrade en Sittard. De politie heeft onlangs een aantal personen aangehouden die verdacht worden van woninginbraken. Bij doorzoekingen in woningen zijn spullen aangetroffen, waarschijnlijk van diefstal afkomstig, waarvan de rechtmatige eigenaar nog niet bekend is bij de politie. Het gaat hierbij onder andere om juwelen, mobiele telefoons, nieuwe merkschoenen. Is er afgelopen maanden bij u ingebroken en zijn hierbij spullen meegenomen dan herkent u deze misschien wel in de uitzending van de gouden tip.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 15 mei om 16.00 uur. Diezelfde avond zijn herhalingen om 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 en 22.00 uur. Op woensdag 16 mei wordt de uitzending herhaald in de dagcarrousel tussen 09.30 en 12.30 uur. Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf de eerste uitzending op de internetsite www.degoudentip.tv en de zaken zijn na te lezen op L1-text pag. 147.