Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 14 mei 2007
Opmerkingen ( geen

Heerlen; twee bedrijfsbussen in brand gestoken

Onbekenden hebben zondagavond twee bestelauto's in brand gestoken, die geparkeerd stonden op een bedrijfsterrein aan de Pretoriastraat in Heerlen.

De twee auto's stonden op een afgesloten terrein en brandden nagenoeg geheel uit. Enkele houten pallets die bij de auto lagen gingen ook in vlammen op, terwijl twee grote rolcontainers door het vuur deels waren gesmolten.

De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel geblust.

De politie onderzoekt de brandstichting.

Landgraaf; aangehouden voor mishandeling en vernieling

De politie heeft zondagmiddag in Landgraaf een 25-jarige inwoner van die plaats aangehouden, op verdenking van het mishandelen en bedreigen van zijn ex vriendin en het vernielen van haar auto.

De man was uit onvrede naar de woning van zijn ex vriendin getogen en vernielde daar uit onvrede, enkele ruiten van haar auto.

Later keerde de man nog eens terug en reed hij met zijn auto opzettelijk tegen hetzelfde voertuig aan, waardoor ook een andere geparkeerde auto schade opliep. Verder zou de man zijn ex daarbij hebben mishandeld en haar de gsm hebben afgenomen.

Kennissen van de vrouw wisten de Landgravenaar Op de Heugden in zijn auto klem te rijden en aan de politie over te dragen. De man bleek teveel alcohol op te hebben. Hij blies 0,8 promille. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.


---- --