Gemeente Wageningen

Wageningen organiseert op 1e Pinksterdag de Dag van het Park

Gemeente Wageningen organiseert ook dit jaar het evenement 'Dag van het Park/Nationale Verteldagen', een initiatief van de ANWB. Dit jaar is het thema 'Lekker eten en drinken in het park'. Tussen 10.00 en 18.00 uur vinden er vele unieke culinaire én culturele activiteiten plaats in het arboretum Belmonte aan de Generaal Foulkesweg 94.

Voor Dag van het Park/Nationale Verteldagen is het park vrolijk versierd en staan er partykramen en partytenten midden in het park. Daar kan men genieten van heerlijke hapjes en drankjes, onder andere van Wageningse bodem. Informatie over lekker eten en drinken is er in de vorm van boeken, tijdschriften, presentaties en acts.

Er is een podium en een dansvloer in het park, waar optredens zijn van dans- en dancegroepen uit de Wageningse gemeenschap. Demonstraties en workshops op gebied van beweging zoals Nordic Walking en breakdance worden meerdere keren uitgevoerd. Muziekuitvoeringen zoals een zangkoor en voordrachten vullen het programma aan. Ook kan men meedoen aan een workshop tekenen of schilderen. Natuurlijk zijn er ook leuke dingen voor kinderen.

In het kader van Nationale Verteldagen zijn de verhalenvertellers van Eva Luna actief. Verspreid in het park laten de vertellers zich van hun beste kant horen.

Er is dus van alles te beleven en te genieten in het park!

Iedereen die 1^e Pinksterdag in Wageningen is, of naar Wageningen wil komen is van harte welkom.
Entree is gratis.
Zo krijgt 'Op een mooie Pinksterdag' een heel nieuwe Wageningse betekenis.

Arboretum Belmonte is de grootste en mooiste botanische tuin van Wageningen Universiteit en Researchcentre. Een prachtige locatie met schitterende vergezichten waar regelmatig evenementen plaatsvinden.