Zorgverzekeraars Nederland

Amersfoort, 14 mei 2007

Degelijk meerjarenbeleid Agis zorgt voor positief resultaat 2006 - Agis gaat door met zorgverbeteren en versterken positie klant

Dankzij een gedegen meerjarenbeleid heeft Agis over 2006 een positief bedrijfsresultaat behaald van 32,3 miljoen euro. Tevens groeide het aantal verzekerden met 35.000 tot ruim 1,23 miljoen klanten. De zorgverzekeraar verwacht ook over 2007 een positief resultaat te behalen en hoeft haar verzekeringen of premie volgend jaar daarom niet te veranderen door tegenvallende bedrijfsresultaten. Agis gaat door op de ingeslagen weg met het verbeteren van de zorg en het versterken van de positie van de klant. Lopende programma's van ketenzorg, preventie en het inkopen van zorg op basis van patiëntervaringen worden verder uitgebouwd.

De afgelopen jaren hanteerde Agis een structureel gedegen financieel beleid met eerlijke premies voor goede inhoudelijke verzekeringen. Dat beleid zorgde ervoor dat ook 2006 met een positief bedrijfsresultaat werd afgesloten. Agis boekte in totaal een positief bedrijfsresultaat van 32,3 miljoen euro. Over de basis- en aanvullende verzekeringen bedroeg het totale resultaat 18 miljoen euro positief. De aanvullende verzekeringen droegen in belangrijke mate bij aan het resultaat.

Ook over de voorgaande drie jaren behaalde de zorgverzekeraar positieve bedrijfsresultaten en de financiële positie is dan ook zeer solide. Op basis van zorgvuldige calculaties en prognoses verwacht Agis ook over 2007 een positief resultaat te halen. Door de gedegen financiële koers kan Agis haar verzekerden een stabiel beleid garanderen en zekerheid bieden. Dit betekent dat Agis klanten niet verrast zullen worden door wijzigingen in hun verzekeringen of premie als gevolg van een tegenvallend bedrijfsresultaat.

Zorgverbeteren
Agis wil haar verzekerden de beste zorg bieden en werkt daarom samen met zorgverleners aan het verbeteren van de zorg. Ook in het huidige stelsel ziet Agis daarvoor volop kansen. Zo begon de zorgverzekeraar al in 2005 met het speciale ketenzorgprogramma Diagis voor verzekerden met diabetes type II. In 2006 werd Diagis verder uitgerold en inmiddels volgen ruim 30.000 Agis verzekerden met diabetes dit ketenzorgprogramma. Ook op het terrein van preventie is Agis volop actief. Met bijvoorbeeld het programma BigMove probeert de zorgverzekeraar samen met zorgverleners om risicogroepen letterlijk weer in beweging te krijgen. Verder richt Agis zich met diverse projecten op het bestrijden en voorkomen van overgewicht bij kinderen. In de grote steden Amsterdam en Utrecht werkt Agis samen met die gemeenten en instellingen aan het verbeteren van de AWBZ-zorg.

Recent publiceerde Agis als eerste zorgverzekeraar de ervaringen van patiënten met zestien ziekenhuizen in Midden-Nederland. Agis onderzoekt deze ervaringen met de CQ-Index, een methode die is uitgeroepen tot de landelijke onderzoeksstandaard. De uitkomsten gebruikt de zorgverzekeraar om samen met ziekenhuizen afspraken te maken over zorgverbeteringen. Door de uitkomsten ook te publiceren biedt Agis haar verzekerden meer inzicht in de zorg. De consument kan deze informatie gebruiken bij het kiezen van een ziekenhuis. Tot slot blijkt uit diverse onderzoeken dat de dienstverlening van Agis zelf door haar verzekerden steeds hoger gewaardeerd wordt.

Bron

Agis Zorgverzekeringen