Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 14 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 14-05-2007

Bromfietsers gewond

Purmerend, 13 mei, 13:05 uur

Twee Purmerenders die samen op een bromfiets zaten zijn zondagmiddag gewond geraakt doordat ze tegen losliggende tegels aanreden op de Speelwagenstraat. De 23-jarige bestuurder reed met zijn 18-jarige bijrijdster over het voetpad binnen een woonerf toen zij op losliggende betontegels stuitten. Het voertuig sloeg over de kop waardoor de bestuurder letsel opliep aan zijn hoofd en de bijrijdster letsel kreeg aan haar nek. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De politie constateerde dat de betontegels zeer waarschijnlijk zijn losgeraakt door wortelgroei van nabij geplante bomen.

Vernieling door luchtdrukwapen

Purmerend, 14 mei 2007, 09:03 uur

In het winkelcentrum Zwanebloem is afgelopen weekeind een toegangsdeur van een winkel vernield en een ruit van een nabijgelegen sporthal moest er ook aan geloven. Forensische Opsporing onderzoekt de zaak en vermoedt dat er gebruik is gemaakt van een luchtdrukwapen. Hoe laat de vernielingen zijn gepleegd is onbekend. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Drankrijder voor de vijfde keer in de fout

Purmerend, 12 mei, 05:15 uur

Op de Gedempte Singelgracht hebben agenten zaterdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Purmerend. De man gedroeg zich agressief en probeerde er na het krijgen van een stopteken vandoor te gaan. De bestuurder had niet alleen een flinke slok op (1,4) maar verkeerde bovendien onder invloed van drugs. De man bleek bovendien al vier keer eerder te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed en had zijn rijbewijs om dezelfde reden al twee keer eerder in moeten leveren. Omdat de Purmerender niet wilde dat de agenten de auto (van zijn vader) zouden verplaatsten, werd een takelbedrijf ingeschakeld om het voertuig naar het politiebureau te slepen. Het voertuig is in bewaring gesteld tot de sleepkosten betaald zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdagavond werden bestuurders op diverse wegen in Purmerend op het rijden onder invloed gecontroleerd. Deze keer had niemand (teveel) gedronken. In totaal werden 261 bestuurders aan de kant gezet.

Drankrijders

Zaanstad, 12/13 mei

Tijdens een alcoholcontrole op de Leeghwaterweg in Zaandam werden zondagavond een 21-jarige Zaandijker en een 49-jarige man uit Oostzaan aangehouden. De bestuurders hadden een alcoholgehalte van respectievelijk 0,24 en 0,8.

Zaterdagmiddag rond het middaguur hielden agenten op de Raadhuisstraat in Koog aan de Zaan een 75-jarige drankrijder uit Westzaan aan. De man viel op omdat hij met zijn auto op de verkeerde weghelft reed. Nadat de man aan de kant was gezet, was al snel duidelijk dat er drank in het spel was, aangezien er een sterke alcohollucht in de auto hing. Een blaastest op straat bevestigde dit vermoeden. Een bloedproef moet nog uitsluitsel geven over de precieze hoogte van het alcoholgehalte van de man.

Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

Volendam, 12 mei, 03:17 uur

Agenten hebben zaterdagochtend vroeg op de Julianaweg het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Volendam. De man werd ter controle aan de kant gezet vanwege zijn opvallende rijgedrag. Een ademanalyse wees uit dat de 'beginnende bestuurder' een alcoholgehalte van 0,9 had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Glaasje water

Purmerend, 13 mei 2007, 17:16 uur

Een 76-jarige Purmerender heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Orchideeënstraat. Hij verklaarde tegenover de politie dat twee onbekende mannen zijn huis inkeken en dat een van hen bij hem aanbelde en om een glaasje water vroeg. De hulpvaardige bewoner dacht dat de man niet lekker was geworden en liep naar binnen om aan het verzoek te voldoen. De man liep echter ook de woning in en zou uit een tas een portemonnee hebben weggenomen en er vervolgens vandoor zijn gegaan. Het gaat om een kleine, blanke man van ongeveer 1.65-1.70 m, rond de 40 jaar met een normaal postuur en zwart achterovergekamd haar. Hij had een smal gezicht, droeg een grijze jas en grijze tas. Van het signalement van de andere man is niets bekend. Getuigen kunnen zich melden bij het wijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844.

Man stort afval op straat

Purmerend, 14 mei 2007, 00:04 uur

De politie heeft een 38-jarige man aangehouden omdat hij verschillende vuilniszakken met afval leeggooide op de Willem Eggertstraat. De politie werd gebeld en trof een grote puinhoop aan. De man werd overgebracht naar het politiebureau en verklaarde al vier jaar last te hebben van het afval in zijn steeg. Hij heeft naar zijn zeggen de verantwoordelijke instantie herhaaldelijk tevergeefs proberen te bewegen daar iets aan te doen. Uit frustratie had hij het afval nu maar op straat gegooid. De man kreeg twee bekeuringen en moest het afval opruimen.

Verdachte situatie

Westzaan, 13 mei 2007, 15:14 uur

Een 28-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is aangehouden aan het Zuideinde. Een getuige belde met de politie omdat hij iemand over een schutting zag klimmen en aan een voordeur zag rommelen. De onbekende toonde ook interesse in nabijgelegen woningen en gluurde her en der naar binnen. De politie trof de man aan op een bank in een voortuin. Hij kon zich niet legitimeren en had geen duidelijke reden waarom hij zich daar ophield. Een identiteitsonderzoek op het politiebureau wees uit dat de man illegaal in Nederland verblijft. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Laatst gewijzigd 14-05-2007 14:53 | © Politie Zaanstreek-Waterland |