Time : 15:53:34
Date : 14 May 2007
Sender Name: SETCa-BBTK

Metaal : geen overhaaste bevriezing van de leeftijdsgebonden baremieke verhogingen

Op het Federaal Comité Metaal van de BBTK-SETCa van maandag 14 mei 2007 hebben de militanten in het kader van de sectorale onderhandelingen die morgen gepland staan, opnieuw bevestigd dat ze een sectorale CAO willen sluiten.

Het Federaal Comité heeft alle voorstellen overlopen die door de werkgeversfederatie van de sector (AGORIA) op tafel waren gelegd en heeft vastgesteld dat deze een goede basis vormen om de sectorale onderhandelingen op dinsdag 15 mei voort te zetten.

Dat werkgeversfederatie AGORIA nu al de leeftijdsgebonden baremieke verhogingen in de bedrijven van de sector wil bevriezen, dreigt evenwel tot een patstelling te leiden. Voor de BBTK-SETCa vormt deze eis een belangrijke bekommernis in het licht van de verdere onderhandelingen.

Het Federaal Comité verwacht van de werkgevers dan ook dat ze hun standpunt inzake lonen en baremieke evolutie ernstig herzien.

Voor meer info :
Pia Desmet, Federaal Secretaris BBTK-SETCa : GSM 0495/64.74.24 Claude Roufosse, Federaal Secretaris BBTK-SETCa : GSM 0475/53 23 97