Ingezonden persbericht


Persbericht

14 mei 2007

Lexmark gaat samenwerking aan met Bas Group


- Partnerovereenkomst verzekert Lexmark's aanwezigheid in computerstores -

Lexmarkt heeft met ICT-distributeur BAS Group een overeenkomst gesloten voor de verkoop van Lexmark-printers in de Benelux. Door de samenwerking breidt Lexmark haar distributienetwerk uit binnen de detailhandel.

Met toekomstige productlijnen gaat Lexmark zich nog intensiever richten op de retail. De partnerovereenkomst met BAS Group sluit hier goed op aan en verzekert de aanwezigheid van Lexmark's productlijn in winkels als Vobis en Mycom. Onder andere zullen de Lexmark X1270, X1290, X5470, X8350 en X9350 via deze winkels verkrijgbaar zijn.

"Door deze strategische overeenkomst komen wij in contact met het juiste kanaal en dit betekent een toegevoegde waarde voor onze productlijnen", zegt Bas van Mook, CDP Sales and Operation Manager Benelux. "Onze aanwezigheid in computerstores betekent dat het mogelijk wordt klanten support te leveren vanuit de winkel. Onze klanten hebben dus direct voordeel aan de samenwerking met BAS Group."

"Wij zijn verheugd over de samenwerking met Lexmark. Lexmark levert veelzijdige printoplossingen voor consumenten en gebruikers in het MKB tegen een aantrekkelijke prijs. We merken in de computerstores een toenemende behoefte aan professionele printers met afdrukken van goede kwaliteit. Lexmark biedt een uitgebreid productportfolio dat voldoet aan deze vraag", zegt Michael Kramps, Category Manager van BAS Group.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over BAS Distributie
BAS Distributie is gespecialiseerd in de distributie van personal technology producten. Tot deze producten behoren Distributieystemen, componenten, randapparatuur, software, netwerkproducten en accessoires. BAS Distributie levert vanuit zijn kantoor in Almere producten van meer dan 60 A-merken aan resellers en retailers. Het bedrijf werd opgericht in 1995 en is actief in Nederland, België en Luxemburg. Meer dan 3000 resellers bestellen vrijwel dagelijks producten bij BAS Distributie. BAS Distributie hanteert de 'one-stop-shopping' filosofie en onderscheidt zich van andere distributeurs door langdurige ervaring en een gedegen kennis van de klanten en markten waarin het bedrijf actief is. Het bedrijf draagt deze kennis en ervaring actief uit en verleent resellers een breed scala aan diensten om hen te ondersteunen bij de doorverkoop aan hun klanten. Meer info op http://www.basdistributie.nl

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) levert diverse print- en imagingproducten, -oplossingen en -diensen voor bedrijven en particulieren in meer dan 150 landen. Lexmark helpt hen hun productiviteit te verhogen. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 13.000 werknemers. Lexmark boekte in 2006 een omzet van 5,1 miljard dollar.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Peggy Op de Beeck
Tel: +32 (0)2 716 74 47
E-mail: podebee@lexmark.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com