Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, maandag 14 mei 2007

D66 prominent Hans Wijers; 'Er is plek voor een nieuwe sociaal liberale partij'

HILVERSUM - Oud D66 minister en partijprominent Hans Wijers vindt de tijd rijp voor een nieuwe sociaal liberale partij. Hij vindt de oprichting van zo'n partij een 'uitstekend idee, er is plek voor en ik zou mijn steun daaraan geven.' De voormalig minster van Economische Zaken zei dit in een interview in het AVRO Radio 1 programma Hagensopdemiddag.

Enkele weken geleden werd bekend dat voormalig D66-leider Boris Dittrich twee jaar geleden in het diepste geheim gesprekken voerden met vijftig personen om een nieuwe progressief-liberale partij op te richten. Oud-minister Hans Wijers was de beoogde lijsttrekker en de partij zou in maart 2006 een feit zijn. Vorig jaar kondigde een groep ontevreden ex-D66'ers aan een nieuwe progressief-liberale partij op willen richten onder de naam DeZes. De voormalige D66'ers willen met hun nieuwe partij een alternatief zijn voor de partij die zij ooit een warm hart toedroegen.

Wijers gaf in Hagensopdemiddag aan dat hij, ondanks een nieuwe oproep van Boris Dittrich, niet de politieke leider van zo'n nieuwe partij wil worden.

---



Ingezonden persbericht