Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 14 mei 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Aanhoudingen na vernielingen in woning

Hellendoorn

De politie heeft op zondag 13 mei en maandag 14 mei in totaal vier aanhoudingen verricht nadat er op zondagavond in een woning aan de Wemekampstraat in Hellendoorn vernielingen waren aangericht.

Op zondagavond omstreeks 21.00 uur werd er bij de politie gemeld dat er vernielingen werden gepleegd op bovengenoemd adres. Ter plaatse troffen agenten diverse vernielingen in de woning aan en stelden een onderzoek in. Door getuigen was het kenteken genoteerd van een auto waarin de personen, die mogelijk de vernielingen hadden gepleegd, waren weggereden. Hierdoor konden in de loop van de avond in eerste instantie drie personen worden aangehouden. Een 43-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Nijverdal werden opgesloten, de 14-jarige zoon van de vrouw kon na verhoor weer naar huis. In de loop van maandagmorgen de 14e mei meldde zich een 28-jarige man aan het bureau. Ook hij werd in verband met mogelijke betrokkenheid aan het plegen van de vernielingen aangehouden. Na verhoor werd hij weer heengezonden. Ook de 43-jarige vrouw en de 33-jarige man zijn in de loop van maandag weer naar huis gestuurd. Nader onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over het hoe en waarom van de vernielingen. (07-062359)

Politie treft hennepkwekerij aan

Oldenzaal

Op maandag 14 mei trof de politie in een loods aan de Eekboerstraat in Oldenzaal een hennepkwekerij aan. Surveillerende agenten roken eerder een sterke wietlucht bij het pand en gingen op onderzoek uit. In het pand werden 1771 planten en diverse apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op. (07-062365)


---- --