Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe - Ruim 1000 blaastesten bij "vliegende" controles     |
Afgelopen weekeinde heeft de politie op meerdere locaties in Epe en Vaassen zogenaamde "vliegende" alcoholcontroles uitgevoerd. Bij deze controles wijzigt de politie telkens na een korte het controlepunt om de controleplaatsen niet bij een breed publiek bekend te laten worden, waardoor de pakkans wordt vergroot.

Op deze wijze werden op de Zuidweg, Sint Anthonieweg en Heerderweg in Epe en op de Laan van Fasna, Geerstraat en Apeldoorseweg in Vaassen, zowel op de zaterdag als op de zondag in totaal 1049 blaastesten afgenomen.

In totaal bleken vier autobestuurders onder invloed.

- Een 23-jarige man uit Emst blies zaterdag op de Sint Antonieweg 1.65 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

- Een 26-jarige man uit Heerde blies zondagmiddag op de Heerderweg als BB-er (Beginnende Bestuurder) 0,4 prom. terwijl voor hem vanaf 0,2 strafbaar is. Hij verklaarde deze zondagmiddag niet te hebben gedronken, maar wel de afgelopen zaterdag tot in de nachtelijke uren. Zij alcoholgebruik bleek in zijn lichaam nog niet te zijn afgebroken.

- Een 75-jarige man uit 't Harde bleek op de Zuidweg onder invloed. De analyse op het bureau mislukte. Van hem werd een bloedproef genomen, waarvan de uitslag over enkele dagen bekend zal zijn.

- Een 45-jarige vrouw uit Epe, blies in de nacht van zondag op maandag op de Apeldoornseweg in Vaassen 1,1 prom. De vrouw is een boete opgelegd.

|     |Wezep - Minibike in beslag genomen                        |
De politie heeft zaterdag (12/5) de minibike van een 18-jarige man uit Wezep in beslag genomen. De man reed met zijn bike op de Stationsweg. Hij kreeg een boete.

Het rijden met minibikes op de openbare weg is verboden.

|     |Epe - Man na reeks vernielingen ingesloten                |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (13/5) een 21-jarige man uit Epe aangehouden. De man wordt verdacht van een reeks vernielingen, waarbij ruiten van winkels en horecagelegenheden en een fiets werden vernield.

Bij de politie werd 's nachts rond 03.20 uur gemeld dat er in de Hoofdstraat ruiten waren vernield. De politie ging direct op onderzoek uit en kon de 21-jarige Epenaar aanhouden. Hij bekende een ruit van een leegstaand pand, de ruit van een winkel en een ruit bij twee horecagelegenheden te hebben vernield. Verder bekende hij een fiets in de Hoofdstraat te hebben vernield. De eigenaar van de fiets is niet bekend bij de politie. De politie zou, in verband met het onderzoek, graag in contact komen met de eigenaar van de vernielde fiets. De man heeft aangegeven de schade te willen vergoeden.

|     |Ermelo - Politie treft man met gestolen portemonnee       |
De politie heeft zondagmorgen (13/5) een 26-jarige man uit Zutphen aangehouden nadat hij werd aangetroffen in een leegstaand pand op het terrein Veldwijk in Ermelo.

Bij de politie werd zondagmorgen gemeld dat van een pand op een terrein aan de Veldwijk een ruit was vernield en dat het vermoeden bestond dat iemand in het pand had overnacht. De politie trof de Zutphenaar in het pand aan. Hij bleek in het bezit van een portemonnee die op zaterdag 28 april in de trein van Amersfoort naar Ermelo werd ontvreemd ten nadele van een 21-jarige vrouw uit Ermelo. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --