AutoRai

Toyota tweemaal in de prijzen voor motorinnovatie

(5/14/2007)
Toyota heeft twee eerste plaatsen behaald bij de gerenommeerde âInternational Engine of the Yearâ- awards. Voor het vierde jaar op rij had de Toyota Prius 1,5 liter Hybrid Synergy Drive^(TM) de beste verbruikscijfers. Dit betekent dat de Hybrid Synergy Drive^(TM) deze categorie sinds de introductie van de tweede generatie Toyota Prius, in 2004 ieder jaar heeft gewonnen.

De lichtgewicht 1,0 liter driecilinder benzinemotor uit de Toyota AYGO won bij dezelfde awards de onderscheiding voor beste krachtbron in de categorie kleiner dan 1,0 liter.

Toyota zet in op innovatieve aandrijvingsvormen als belangrijke bijdrage aan zijn doel om schonere, 'groenere' auto's te bouwen en het Hybrid Synergy Drive^(TM) systeem is op dit moment de meest geavanceerde krachtbron voor productieautoâs. Maar Toyota blijft ook de grenzen verleggen op het gebied van de conventionele verbrandingsmotor, een goed voorbeeld daarvan is de lichte en krachtige 1,0 liter benzinemotor.

Behalve het record dat de Prius al vier jaar lang de beste in zijn categorie is, heeft het huidige model samen met zijn voorganger nog een record verbroken. Beide generaties van de Prius sleepten bij de toekenning van de âInternational Engine of the Yearâ-awards niet minder dan twaalf onderscheidingen in de wacht.

Toyota Prius

2007

Best Fuel Economy

2006

Best Fuel Economy

Best 1.4-1.8-litre Engine

2005

Best Fuel Economy

Best 1.4-1.8-litre Engine

2004

International Engine of the Year 2004

Best New Engine

Best Fuel Economy

Best 1.4-1.8-litre Engine

2002


-

2000

Best Eco-Friendly

1999

Best Eco-Friendly

Best 1.4-1.8-litre Engine

Over de awards
De jury van de âInternational Engine of the Yearâ-awards bestaat uit 62 autojournalisten uit 30 landen. De awards zijn voor het eerst uitgereikt in 1999 en onderscheiden de beste automotoren op de markt. Om kans te maken op de titel, moet een krachtbron leverbaar zijn in een productieauto die in meer dan één land verkrijgbaar is. Er worden onderscheidingen uitgereikt in twaalf categorieën, ingedeeld naar cilinderinhoud, prestaties en brandstofverbruik.