Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/05)

OOSTERHOUT NB, 14 mei 2007

Weigerachtige automobilist laat het op arrestatie aankomen

WAALWIJK: Na afloop van de voetbalwedstrijd RKC Waalwijk-FC Dordrecht trad de politie verkeersregelend op. Dit om de verkeersstroom die opgang kwam in goede banen te leiden en om de zorgen voor een vlotte en veilige afwikkeling. Dat gebeurde op zondagmiddag 13 mei rond 17.00 uur op Drunenseweg in Waalwijk.
Een 41-jarige automobilist uit Drunen volgde de tekens die hij kreeg niet op. De verdachte kreeg met hand gebaren aangeven dat hij linksaf moest slaan. De man wilde echter rechtdoor, wat gezien de situatie niet mogelijk was. Hij ging in discussie met de agent die het verkeer regelde, waarbij hij tot drie keer toe ook nog eens mondeling de opdracht kreeg om rechtdoor te rijden. Hij bleef er stilstaan, in afwachting van een moment dat hij linksaf zou mogen slaan. Dit leidde in eerste instantie tot oponthoud voor andere weggebruikers en daarna tot zijn arrestatie. In het politiebureau is de man verhoord, waarbij hij spijt over zijn actie betuigde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie rekent twee inbrekers in

WAALWIJK: Twee inbrekers zijn door de politie ingerekend, kort nadat zij een inbraak pleegden in Waalwijk. Het duo brak zondagmiddag 13 mei aan het einde van de middag in bij een (nagenoeg) leegstaand bedrijfspand aan de Eerste Zeine. Via een roldeur kwamen zij het pand binnen, nadat ze eerst over een hek waren geklommen. De daders gingen er vervolgens met een dvd-recorder, een barbecue, kleding en wat andere spullen vandoor. Het kenteken van hun auto was echter genoteerd, dus enkele minuten na het plegen van het misdrijf, stond de politie al bij hen voor de deur. Bij het zien van de politie probeerden ze nog hun buit te verstoppen, maar dat was tevergeefs. De verdachten zijn een 30-jarige man uit Kaatsheuvel en een 22-jarige Waalwijker. Het tweeltal is in het politiebureau verhoord, waarbij de buit in beslag werd genomen. Ondertussen deed de gedupeerde eigenaar aangifte bij de politie. Na het verhoor zijn beide mannen weer in vrijheid gesteld, dit in afwachting van hun rechtszaak.

Arrestatie na geweld tegen partner

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond 13 mei rond 21.15 uur een 35-jarige man uit Oosterhout aangehouden nadat hij zijn vriendin mishandelde. Het 33-jarige slachtoffer had zichtbare verwondingen aan haar hoofd opgelopen, nadat ze ruw tegen een kastplank was aangeduwd door haar partner. De dader had daarna de woning verlaten. Toen de vrouw aangifte deed, kwam haar vriend de woning binnenstormen. Hij wilde in het bijzijn van de agenten zijn vriendin opnieuw te lijf gaan. Uiteraard verhinderden de agenten dat, waarbij de verdachte meteen werd aangehouden. De man was op dat moment sterk onder invloed van alcohol. In haar verklaring gaf de vrouw aan dat ze de afgelopen drie jaren regelmatig was mishandeld door haar vriend. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is daar ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Beschonken bromfietser van de weg geplukt

GENDEREN: Een bromfietser vestigde de aandacht op zichzelf door zonder helm over de Hoofdstraat in Genderen te rijden. Bovendien was de brommer ook niet voorzien van een geldige kentekenplaat. Dat alles was zondagavond 13 mei om 21.15 uur reden voor de politie om hem een stopteken te geven. Bij het uitschrijven van de bekeuring rook de motoragent alcohol bij de bromfietsbestuurder. Rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf, dus de verdachte werd aangehouden. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 455 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De politie maakte proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren op tegen de man. De 49-jarige verdachte (afkomstig uit Vlijmen) is om 23.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Motorrijders botsen in Loon op Zand

LOON OP ZAND: De politie werd zondagmiddag 13 mei geroepen bij een ongeval tussen twee motorrijders. Het ongeluk gebeurde om 16.45 uur op de Bergstraat. De twee motorrijders kwamen vanaf het Spinderpad en sloegen rechtsaf de Bergstraat op. De voorste motorrijder (23-jarige inwoner van Berkel Enschot) besloot echter op het laatste moment om linksaf te slaan, naar de Blauwloop. De achterste motorrijder (27-jarige inwoner van s-Hertogenbosch) moest daardoor afremmen, waarbij zijn achterwiel blokkeerde. De man kwam vervolgens in aanrijding met zijn voorganger. Hij raakte daarbij gewond en is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. Daar constateerde het medische personeel dat de man een gescheurde lever had opgelopen, waaraan hij direct geopereerd moest worden.
De politie maakte proces-verbaal op en liet de beide beschadigde motoren bergen door een takelbedrijf. De brandweer kwam er aan te pas om het wegdek schoon te spuiten.

Lantaarnpaal uit de grond gereden

KAATSHEUVEL: Een 42-jarige vrouw uit Kaatsheuvel raakte gewond bij een verkeersongeval in haar woonplaats. De vrouw botste maandagochtend 14 mei om 10.00 uur met haar auto tegen een lantaarnpaal op de Hilsestraat. De vrouw had vermoedelijk een black-out gekregen, waardoor ze tegen de lantaarnpaal belandde. De lantaarnpaal brak bij de grond af. De vrouw klaagde over nekklachten en duizeligheid. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie legde de aanrijding administratief vast, meldde de ontstane schade aan de gemeente en liet de beschadigde auto wegtakelen door een bergingsbedrijf.

Inbraak in bedrijfspand

MADE: Inbrekers hebben het afgelopen weekend ingebroken in een bedrijfspand aan de Steenhovensedijk in Made. De inbraak werd maandagochtend 14 mei om 08.30 uur ontdekt en gemeld bij de politie. Onderzoek wees vervolgens uit dat de daders een raam openbraken op de eerste verdieping van het bedrijf. De werknemers missen geld, twee laptops en een I-pod. Op basis van de aangifte wordt het misdrijf door de politie onderzocht.

Beroofd van mobiele telefoon

WAALWIJK: Een 33-jarige Waalwijker is maandagmiddag 14 mei beroofd van zijn mobiele telefoon. Het misdrijf vond plaats aan de Reigerbosweg, waar de man op dat moment zijn honden uitliet. De man voerde een telefoongesprek op zijn gsm, toen er een groepje van vijf jongeren hem naderde. De man werd tegen de grond gewerkt, waarbij hij zijn telefoon liet vallen. Een van de daders pakte de mobiele telefoon op en ging er mee vandoor.
De politie nam een aangifte op van het slachtoffer en stelt aan de hand van de opgegeven signalementen een nader onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer