Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Ruim 1000 blaastesten bij vliegende controles

Epe, 14-05-2007 o Afgelopen weekeinde heeft de politie op meerdere locaties in Epe en Vaassen zogenaamde vliegende alcoholcontroles uitgevoerd. Bij deze controles wijzigt de politie telkens na een korte het controlepunt om de controleplaatsen niet bij een breed publiek bekend te laten worden, waardoor de pakkans wordt vergroot.

Op deze wijze werden op de Zuidweg, Sint Anthonieweg en Heerderweg in Epe en op de Laan van Fasna, Geerstraat en Apeldoorseweg in Vaassen, zowel op de zaterdag als op de zondag in totaal 1049 blaastesten afgenomen.

In totaal bleken vier autobestuurders onder invloed. - Een 23-jarige man uit Emst blies zaterdag op de Sint Antonieweg 1.65 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. - Een 26-jarige man uit Heerde blies zondagmiddag op de Heerderweg als BB-er (Beginnende Bestuurder) 0,4 prom. terwijl voor hem vanaf 0,2 strafbaar is. Hij verklaarde deze zondagmiddag niet te hebben gedronken, maar wel de afgelopen zaterdag tot in de nachtelijke uren. Zij alcoholgebruik bleek in zijn lichaam nog niet te zijn afgebroken. - Een 75-jarige man uit t Harde bleek op de Zuidweg onder invloed. De analyse op het bureau mislukte. Van hem werd een bloedproef genomen, waarvan de uitslag over enkele dagen bekend zal zijn. - Een 45-jarige vrouw uit Epe, blies in de nacht van zondag op maandag op de Apeldoornseweg in Vaassen 1,1 prom. De vrouw is een boete opgelegd.