KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

14-5-2007

Exploitatie haven op IJburg een feit

Zondag 13 mei jl. zijn de ontwikkelingsovereenkomsten, voor de toekomstige exploitatie van de haven op IJburg, eindelijk een feit geworden. De gemeente Amsterdam ondertekende twee overeenkomsten, één met de Watersportvereniging IJburg en één met de Muider Compagnie. Een belangrijke gebeurtenis voor IJburg omdat hiermee de toekomstige exploitatie van de haven wordt gegarandeerd. Het Haveneiland doet haar naam hiermee eer aan. De komst van Watersportvereniging IJburg en de Muider Compagnie in de haven betekent levendigheid en bedrijvigheid in het kloppend hart van het Haveneiland.

Watersportvereniging IJburg is een vereniging voor en door IJburgers. Een enthousiaste club watersporters die naast een verenigingshaven haar verenigingsgebouw in het Havenkwartier gaat realiseren. De Muider Compagnie is een commerciële partij die drie klassieke zeilschepen gaat aanmeren voor één- en meerdaagse zeiltochten. De Muider Compagnie is tevens in Muiden gevestigd en realiseert met haar plek op IJburg een tweede standplaats. De klassieke zeilschepen geven de haven op IJburg een grootse en klassieke uitstraling.

De daadwerkelijke vestiging in de haven vindt plaats na realisatie van de brug met sluis die de verbinding tussen de haven en het IJmeer mogelijk maakt. De bouw hiervan start deze zomer. Naar verwachting wordt de haven begin 2009 in gebruik genomen.