VVD


14-5-2007

Defensie mag zichzelf niet opeten!

Arend Jan Boekestijn, VVD-woordvoerder Defensie, is geschrokken van de mogelijke bezuinigingen op de aankoop van tanks, kanonnen en F16's.

Volgens de liberaal kan het niet zo zijn dat stijgende kosten van Defensie ten koste gaan van de aanschaf van materieel. Boekestijn: "Als deze bezuinigingen doorgaan, eet Defensie zichzelf op."

Boekestijn maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van onze krijgsmacht. "In het regeerakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie wordt gesproken over 500 miljoen euro extra voor de krijgsmacht, maar nu blijkt dat de kaasschaaf over diezelfde krijgsmacht gaat. Dat kan ik niet rijmen."

Om opheldering te krijgen over de berichtgeving, zal Boekestijn op 15 mei mondelinge vragen stellen tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. De inzet is voor Boekestijn helder: inzicht krijgen hoe het ministerie van Defensie er financieel voor staat. "Zolang we niet weten hoeveel geld er nu extra is voor de krijgsmacht, kunnen we ook niet zinnig praten over mogelijke aankopen of verlengingen van vredesmissies. Het wordt de hoogste tijd voor helderheid. De VVD hecht in ieder geval aan een krachtige strijdmacht en zal daar hard op inzetten."

14 mei 2007

Arend Jan Boekestijn: a.boekestijn@tweedekamer.nl