Persberichten 14/05 middag

regio, 14-05-2007

Leiden Vrouw ernstig lastig gevallen De Sociale Jeugd- en Zedenpolitie van Politie Hollands Midden is dringend op zoek naar getuigen van een voorval in Leiden. Een jonge vrouw is zaterdag 12 mei om ongeveer 05.00 uur bij de Zijlpoort ernstig lastig gevallen door een man. Getuigen worden gevraagd om te bellen met 0900-8844. Bij mobiel bellen vragen naar de politie Hollands Midden.

Voorschoten Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Van Kempenstraat. De inbraak gebeurde in de nacht van zondag 13 op maandag 14 mei en vond plaats door een afdichtplaat voor een kapotte ruit te verwijderen. Uit de woning werden paspoorten, zonnebrillen, een digitale fotocamera, een cd-rom en een autosleutel gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leimuiden Aanrijding Op de kruising Vriezenweg met de Provincialeweg N207 ontstond maandag 14 mei rond 15.00 uur een aanrijding tussen twee personenautos. Een 56 jarige automobiliste uit Leimuiden reed vanaf de Vriezenweg het middenvak van de kruising op om te wachten voor het verkeer dat naderde uit de richting Leimuiden. Vervolgens trok ze op om een auto voorlangs te passeren die linksaf de Vriezenweg op wilde rijden. Zij had een daar achter rijdende auto die wel rechtdoor reed en die bestuurd werd door een 73 jarige vrouw uit Castricum niet gezien. Bij de aanrijding die volgde belandde de vrouw uit Castricum met haar auto in een greppel/sloot langs de weg. De vrouw uit Castricum is voor controle meegenomen naar het Rijnland Ziekenhuis. De Leimuidense bleef ongedeerd. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.

Gouda Verdachten van diefstal met geweld aangehouden De politie heeft maandagmorgen 14 mei een 43 jarige man en een 46 jarige vrouw uit Gouda aangehouden. Hun aanhouding volgde na een melding dat op het Albert Plesmanplein een 48 jarige man uit Gouda van zijn portemonnee beroofd was. De beroving, die met enig geweld gepaard ging, gebeurde rond 10.25 uur. Het slachtoffer verkeerde op het moment van de diefstal onder invloed van alcohol en kende zijn berovers. Beide verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Gouda Gewicht aangezien voor mogelijk explosief Een bij werkzaamheden in een riool gevonden gewicht heeft maandagmorgen 14 mei voor enige consternatie gezorgd in en bij het politiebureau aan de Nieuwe Gouwe O.Z. Rond 11.10 uur bracht een man uit Gouda het voorwerp aan het bureau en werd aangenomen dat het hier zou kunnen gaan om een morotiergranaat zonder staartstuk. De politie nam daarop veiligheidsmaatregelen waaronder het gedeeltelijk ontruimen van het politiebureau. De brandweer stond stand by en de Explosieven Opruimingsdienst werd gewaarschuwd. Rond 12.00 uur stelde deze dienst vast dat het hier ging om een langwerpig ovaal gewicht dat vermoedelijk al langere tijd in het riool had gelegen. De veiligheidsmaatregelen werden met deze vaststelling onmiddellijk opgeheven.