Gemeente Doesburg


week 20-2007

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 16 mei 2007, week 20.

BESTUURSVERGADERINGEN

Vergadering raadscommissie.
Op woensdag 16 mei 2007 vergadert de commissie Bestuurs- en Organisatiezaken (BO) te 16.00 uur in de raadszaal van het stadhuis. De agenda vermeldt o.a. de volgende punten:

* Vaststellen van de gemeenschappelijke regeling Stadsregio Arnhem-Nijmegen.

* Programmarekening 2006 en programmabegroting 2008 Stadsregio Arnhem-Nijmegen.

* Jaarverslag 2006 en begroting 2008 van Hulpverlening Gelderland Midden.

* Bespreking onderwerpen Kleine Stedenbeleid 2 Doesburg.

De vergadering is openbaar. Voor de definitieve agenda wordt verwezen naar www.doesburg.nl
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer L.G. Wolf (tel.: 481330).

Collegebesluiten
In zijn vergadering van 8 mei 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* Het college zal een financiële bijdrage beschikbaar stellen voor het plaatsen van speeltoestellen in de binnentuin van het meest zuidelijk gelegen woningbouwblok aan de IJsselkade.
* Over het Kleine Steden Beleid heeft het college een voortgangsrapportage vastgesteld. In deze rapportage, die als verantwoording naar de provincie zal worden verstuurd, wordt aangegeven welke activiteiten en stappen intussen zijn ondernomen om de doelstellingen van het Kleine Steden Beleid te kunnen realiseren. Het gaat daarbij om een gebiedsgerichte aanpak in de wijken De Ooi en Zuidelijk Molenveld. Die aanpak is erop gericht om te bereiken, dat beide wijken een aantrekkelijk gebied (blijven) vormen voor wonen, werken en verblijven, en dat de maatschappelijke participatie wordt versterkt, door het vergroten van de betrokkenheid bij de eigen leefomgeving, de ouderbetrokkenheid bij het onderwijs en door het bieden van opvoedingsondersteuning.

* Het college heeft de beleidsregels, die gelden voor het al dan niet toekennen van de langdurigheidstoeslag, aangepast.
* Het college zal aan de gemeenteraad een voorstel doen tot het vaststellen van de gewijzigde gemeenschappelijke regeling voor de Stadsregio Arnhem Nijmegen, waarvan Doesburg deel uitmaakt.

BOUWEN EN WONEN

Vrijstellingsprocedure woning Eekstraat 14
Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Noord ten behoeve van de functiewijziging van agrarische bedrijfswoning naar burgerwoning betreffende de woning aan de Eekstraat 14. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het geldende bestemmingsplan, omdat een gebruik als burgerwoning niet in overeenstemming is met de gebruiksbepalingen van het geldende bestemmingsplan. Het college is voornemens hiervoor vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het verzoek om vrijstelling en de ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van 17 mei 2007 gedurende zes weken ter visie op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer Putker of mevrouw Vogelzang, tel. (0313) 481371.

Vrijstellingsprocedure Koppelweg 22
Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van het voornemen om tijdelijk vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Hoogwaterkering voor het in gebruik nemen van het pand aan de Koppelweg 22 als kantoor voor buurtbeheerbedrijf Cambio. Het voornemen is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan ten aanzien van het gebruik. Het perceel heeft de bestemming woningen. Binnen deze bestemming is geen bedrijfsfunctie toegestaan.
Het college is voornemens hiervoor tijdelijk vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De ruimtelijke onderbouwing ligt met ingang van 17 mei 2007 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Uw zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Doesburg, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, de heer A. Putker, tel. 0313 -481 371.

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 3-5-2007, Forsythiastraat 15: plaatsen van een dakkapel
* 7-5-2007, Rietmaat 23: plaatsen van aanbouw carport
* 9-5-2007, De Pol 2: vergroten van de woning d.m.v. een uitbouw
* 9-5-2007, Koepoortstraat 22: wijzigen van de opleggingsconstructie
1ste verdiepingsvloer

* 10-5-2007, Bergstraat 55: gedeeltelijk vernieuwen van de gevel en een interne wijziging

* 10-5-2007, Ooipoortstraat 58: plaatsen van een erfafscheiding

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vergunning verleend op:

* 7-5-2007, Molengaarde 21: plaatsen van een 2de dakkapel
* 10-5-2007, Kerkstraat 19: veranderen van de voorgevel door het plaatsen v/e entreekozijn

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan en Verleende bouwvergunning ex. Artikel 19 lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:

* 10-5-2007, Broekhuizerweg 5: bouwen van een brandmuur voor de houtopslag bij hoofdingang

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan en Verleende bouwvergunning ex. Artikel 19 lid 3 WRO
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:

* 8-5-2007, Ribesstraat 16: plaatsen van een dakopbouw

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de welstandscommissie is gepland op maandag 21 mei 2007 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Sluiting gemeentelijke diensten
In verband met Hemelvaartsdag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten op donderdag 17 mei, vrijdag 18 mei en zaterdag 19 mei 2007. Ook is die dagen het afvalstoffendepot op de Stadswerf gesloten.

Gratis afvalzakjes en houder

De regels die gelden voor hondenbezitters zijn niet nieuw. Sinds jaar en dag is het in Doesburg verplicht de honden aangelijnd uit te laten. Alleen op de bekende honden ravot plaatsen/routes is het toegestaan honden onder geleiding los te laten lopen. Burgers en gemeente zijn samen verantwoordelijk voor het schoonhouden van Doesburg. Daarbij hoort ook het verwijderen van hondenpoep. Als hondenbezitter is het een sociale verplichting de poep op te ruimen.
Naast het plaatsen van extra afvalbakken stelt de gemeente ook afvalzakjes en een houder beschikbaar. Deze zijn gratis af te halen bij het publieksbureau in het stadhuis en bij de Stadswerf aan de Koppelweg. Deze voorziening wordt aan alle hondenbezitters van Doesburg gratis aangeboden.
Hopelijk wordt er goed gebruik gemaakt van de geboden voorziening en zal daarmee de overlast van hondenpoep afnemen.

Afval / Oud papier
Het oud papier wordt in de gemeente Doesburg, met uitzondering van het buitengebied, maandelijks huis aan huis ingezameld. Op de oud papierkalender is aangegeven op welke data het papier wordt ingezameld in uw wijk. De oud papier kalender is opgenomen in de stadsgids en op de website van de gemeente: www.doesburg.nl. Niet al het papier en karton mag worden aangeboden. Hieronder staan de scheidingsregels voor oud papier:

Wat WEL?

* kranten;

* tijdschriften en boeken;

* reclamedrukwerk (zonder plastic folie);
* telefoongidsen, Gouden Gids en catalogi;
* schrijfpapier, enveloppen en tekenpapier;
* computerprints, fax- en kopieerpapier;

* cadeaupapier;

* papieren zakken en papiersnippers;

* eierdozen en -rekjes;

* kartonnen en papieren verpakkingen: papieren draagtassen, doosjes van hagelslag, pastas, koekjes, etc.

NIET bij het oud papier:

* vloeistofdichte verpakkingen: van o.a. zuivel en vruchtensappen;
* geplastificeerd papier;

* ordners en ringbanden met metalen klem en/of plastic kaft;
* sanitair papier: zakdoekjes, luiers, toiletpapier;
* behang en vinyl;

* doorslag- en carbonpapier;

* foto´s en fotopapier;

* piepschuim;

* plastics: draagtasjes, zichtmappen e.d.;
* verontreinigde papieren: papier tussen vleeswaren, koffiefilters.

Nog een verzoek:
Zet het oud papier op een zodanige plek aan de weg dat de kraakperswagen er dichtbij in de buurt kan komen. Dit scheelt een hoop zwaar werk voor de inzamelaars.


---

Wie verdient een lintje?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vraag met ja beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.
Deze mensen komen ook in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje.

Als u iemand kent, die een lintje verdient, neemt u dan contact op met Marion Steitner (481329). Zij kan u adviseren over een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding.

De voorstellen voor Koninginnedag 2008 moeten op 1 juli a.s. al op het Provinciehuis liggen. Dat betekent dat uw suggesties graag vóór 1 juni a.s. worden ingewacht.

Hermen Overweg, burgemeester


---