KNHS


Kirsten Rikkert onverslaanbaar in Hartog Lucerne Trophy 14 mei 2007

KOOTWIJK (KNHS) - Kirsten Rikkert (Enter) heeft afgelopen zaterdag in Kootwijk voor de derde achtereenvolgende keer een competitiewedstrijd van de Hartog Lucerne Trophy op haar naam geschreven. Met haar pony Randel R.A.G. lijkt Rikkert voor haar concurrentie onverslaanbaar.

Door de Hartog Lucerne Trophy in Kootwijk te winnen verstevigt Rikkert haar koppositie in het tussenklassement. Met nog één competitiewedstrijd te gaan heeft Rikkert zich nu al verzekerd van een plaats in de finale die op 16 juni in Almelo wordt verreden.

Romy Dijkstra (De Knipe) eindigde in Kootwijk met haar pony U2 op de tweede plaats. Een zeer goede prestatie voor Dijkstra die dit seizoen nog niet zo hoog eindigde. De derde plaats ging naar Nicole Mestrom (Swalmen). Zij staat met haar pony Twylight momenteel op de tweede plaats in het tussenklassement. De vierde en de vijfde plaats werden ingenomen door respectievelijk Jelmer Hoekstra (Middelharnis) met Especiale en Merijn Bos (Veenendaal) met Chico.

De Hartog Lucerne Trophy 2007 is een springcompetitie voor ponys op Z-niveau, die bestaat uit een reeks van zeven competitiewedstrijden. De beste 24 (gekwalificeerde) combinaties plaatsen zich voor de finale, die op 16 juni 2007 in Almelo plaatsvindt. Startgerechtigd in deze competitie zijn ruiters en amazones die in 2007 niet ouder zijn dan 16 jaar en met een D-pony tenminste zijn opgenomen in het springen klasse Z+2. Het belangrijkste doel van de Hartog Lucerne Trophy is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en de Roelofsen Raalte Trophy.

Uitslag competitiewedstrijd Hartog Lucerne Trophy Kootwijk Naam Pony Woonplaats

1 Kirsten Rikkert Randel R.A.G. Enter

2 Romy Dijkstra U2 De Knipe

3 Nicole Mestrom Twylight Swalmen

4 Jelmer Hoekstra Especiale Middelharnis
5 Merijn Bos Chico Veenendaal

Agenda Roelofsen Raalte Trophy
Zelhem 27 mei 2007
Almelo -finale- 16 juni 2007