Gemeente Leeuwarden

Bevalling van nieuw jongerenblad op Stadhuis

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-05-2007) Onder toeziend oog van burgemeester Dales is het nieuwe jongerenblad Backstage maandagmiddag 14 mei ter wereld gekomen. Dales was getuige van de bevalling en mocht de navelstreng doorknippen. Ook werd hij bereid gevonden om de aangifte van de nieuwe naam te verzorgen.

Backstage is het product van een minionderneming van een groep studenten van het Friesland College. Voor hun studie hebben de jongeren het blad ontwikkeld. Het streven is om Friese jongeren meer te informeren en te prikkelen voor lifestyle. De initiatiefnemers willen hun leeftijdsgenoten motiveren en meer op de hoogte brengen over alles wat jongeren bezighoudt.

Een belangrijk onderdeel van het blad is om jongeren meer inzicht in anderen geven. Dales was blij verrast met het nieuwe blad: "Dit is een welkome aanvulling op de Leeuwarder Courant en Liwwadders. Voor Leeuwarden en de provincie heeft het zeker toekomst. Ik wens jullie veel succes!" De geboorte werd gevierd met beschuit met muisjes en een gratis abonnement voor de burgemeester.