Projectorganisatie Maasvlakte 2


Inspraakbijeenkomsten

Vorige week vonden in Goedereede en Hoek van Holland de eerste inspraakbijeenkomsten plaats met als onderwerp Maasvlakte 2. In Hoek van Holland was met name de luchtkwaliteit onderwerp van gesprek. In Goedereede sprak een aantal vissers hun bezorgdheid uit over verlies van inkomsten. Deze week vinden nog drie inspraakavonden plaats: 14 mei in Rotterdam, 15 mei te Hoogvliet en 16 mei te Westvoorne.

Inspraak is mogelijk tot en met 31 mei. Tot die tijd ligt een groot aantal `Maasvlakte 2 documenten' op verschillende plaatsen ter inzage: milieueffectrapporten, passende beoordelingen, voorontwerp planbesluiten en vergunningaanvragen. Sommige stukken liggen ter inzage voor inspraak, andere alleen ter informatie. Inspreken kan schriftelijk, maar dus ook mondeling op deze bijeenkomsten.

De avonden zijn georganiseerd door de verschillende overheden die verantwoordelijk zijn voor de inspraakprocedure. Het gaat om gecombineerde bijeenkomsten: Voor de pauze is er een inloopmarkt met veel informatie. Na de pauze is er een formele hoorzitting waarbij iedereen zijn of haar inspraakreactie (officieel) kenbaar kan maken.

|>Meer informatie over het inspraakproces