ABN AMRO

Amsterdam, 14 mei 2007

ABN AMRO - Biedings update

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft ABN AMRO gevraagd een biedings update te publiceren.

ABN AMRO maakte op 7 mei 2007 bekend dat het de intentie heeft om een bijzondere aandeelhoudersvergadering te organiseren om aandeelhouders de kans te geven hun visie naar voren te brengen op de alternatieven die op dat moment beschikbaar zijn.

Op 9 mei 2007 maakte ABN AMRO bekend dat het in cassatie gaat bij de Hoge Raad tegen de interim uitspraak van de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof. Deze interim uitspraak bepaalt dat de verkoop van LaSalle aan Bank of America niet mag worden afgerond zonder goedkeuring van de aandeelhouders. Deze uitspraak heeft geleid tot onduidelijkheid voor aandeelhouders en tot een rechtzaak van Bank of America tegen ABN AMRO in de VS. ABN AMRO moet wel in beroep gaan tegen deze uitspraak van de Ondernemingskamer in een poging duidelijkheid te verkrijgen en mogelijke juridische claims te voorkomen.

De timing en de uitkomst van de cassatie bij de Hoge Raad, de gevolgen hiervan voor het bod van Barclays op ABN AMRO -dat onder voorbehoud is van de afronding van de verkoop van LaSalle- alsook het moment waarop het Consortium met RBS, Santander en Fortis al dan niet met een bod op ABN AMRO komt, vormen belangrijke overwegingen voor aandeelhouders bij de evaluatie van de beschikbare alternatieven. Wij doen ons best het tijdschema voor de beroepsprocedure bij de Hoge Raad zo snel mogelijk duidelijk te krijgen. Zodra er meer duidelijkheid is over een tijdige uitkomst en ervan uitgaande dat er te zijner tijd meer zekerheid is verschaft over de intenties van het Consortium, zullen wij de details van de bijzondere aandeelhoudersvergadering bekendmaken waarin alle beschikbare alternatieven aan de orde kunnen komen.

Daarnaast heeft de AFM ABN AMRO gevraagd om verduidelijking van de gebeurtenissen rond de onderling voorwaardelijke voorstellen van het Consortium voor LaSalle en ABN AMRO die wij ontvingen op 5 mei 2007. Wij kwamen tot de conclusie dat het bod van het Consortium voor LaSalle niet superieur was aan de overeenkomst van ABN AMRO met Bank of America. In ons persbericht van 7 mei 2007 hebben wij de overwegingen van dit besluit samengevat, die er voornamenlijk op neerkwamen dat het bod van het Consortium op LaSalle verbonden was aan de voorwaarde van een succesvolle afronding van het bod op ABN AMRO als geheel, met de diverse daarbij behorende voorwaarden en onzekerheden.

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Copyright © 1998-2006 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.