Dienstenbond CNV

Nieuws

CNV Dienstenbond in overleg met Deen

8 mei 2007
Categorie: supermarkten, algemeen nieuws dibo

Door: w.breunesse

CNV Dienstenbond heeft maandag 14 mei een overleg met de directie van Deen. Doel van het gesprek is om te spreken over de arbeidsomstandigheden op de werkvloer. CNV Dienstenbond wil graag betrokken zijn bij de ontwikkelingen bij Deen en wil snel in kunnen spelen op veranderingen op de werkvloer. Als er zaken zijn die wij aan de orde moeten stellen horen wij dat graag.

Ogen en oren
CNV Dienstenbond vindt het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van hetgeen er op de werkvloer speelt. Ook bij Deen. Wij willen snel in kunnen spelen op datgene wat er onder het personeel van Deen leeft. Het contact met de directie stelt ons in staat zaken snel aan de orde te stellen. CNV Dienstenbond zoekt niet alleen contact met de directie. Ook met de ondernemingsraad staat een afspraak gepland. Naast de ondernemingsraad zijn juist onze leden de ogen en oren op de werkvloer. Zonder uw informatie zijn wij als vakbond niet in staat goed in te spelen op eventuele problemen. Uiteraard wordt uw informatie door ons vertrouwelijk behandeld. Houdt u ons op de hoogte?

Cao
Naast de contacten met de directie en de ondernemingsraad van Deen doet CNV Dienstenbond meer. Zo onderhandelen wij op dit moment over een nieuwe cao voor de supermarktbranche. Knelpunten daarin zijn vooral de looptijd, de loonsverhoging en het werken op zaterdag. CNV Dienstenbond stelt een looptijd voor van 1 jaar met een loonsverhoging van 3%. Werkgevers willen een langere looptijd en een lagere loonsverhoging afspreken. Daarnaast ziet CNV Dienstenbond de zaterdag nog steeds als een bijzondere werkdag. Wij willen dat werknemers maximaal 18 zaterdagen hoeven te werken. Werkgevers stellen 24 zaterdagen als maximum. Daarnaast eisen wij een substantiële compensatie voor het werken op zaterdag.

Samen sterk
CNV Dienstenbond kan niet zonder leden. Samen staan we sterk. Hoe meer leden wij hebben des te sterker wij staan in de gesprekken met de directie van Deen, maar ook in de onderhandelingen over de nieuwe cao. Iedereen profiteert van onze inzet. Maar die is het meest succesvol als we genoeg leden hebben. Alleen samen staan we sterk! Leden van CNV Dienstenbond hebben invloed op hun eigen arbeidsvoorwaarden. Een lidmaatschap kost natuurlijk geld. U betaalt naar draagkracht en arbeidssituatie tussen de 4,80 en 13,83 per maand. Voor dat geld bieden wij onder andere een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee u al snel 150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarom kunnen wij met trots zeggen dat wij de goedkoopste vakbond in uw sector zijn. Daarbij mag u van ons een uitstekende service en persoonlijke betrokkenheid verwachten. Voor goede arbeidsvoorwaarden is het van groot belang dat u uw collega lid maakt met de bon op de achterzijde! Verspreidt deze nieuwsbrief daarom ook onder uw collegas!

Contact
Heeft u vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze info dan kunt u contact opnemen met bestuurder Wessel Breunesse, per telefoon, 035-6460580, of per e-mail, w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl