Gemeente Bernheze


Werkzaamheden Nistelrode

In week 20 wordt gestart met werkzaamheden aan de overkluisde watergang De Beekgraaf. De werkzaamheden zijn voor Pinksteren afgerond.

In 2006 is de overkluizing in de Heuvelstraat in Nistelrode geïnspecteerd en geconstateerd dat op diverse plaatsen buisdelen zijn aangetast en/of lek zijn. Om ervoor te zorgen dat de overkluizing blijft functioneren en de verkeersveiligheid te garanderen heeft de gemeente besloten de schade te herstellen.
Door te kiezen voor een renovatietechniek waarbij in de bestaande leiding een nieuwe voering wordt aangebracht is het niet nodig de weg open te breken en wordt de overlast beperkt.
Om toekomstige schade aan de overkluizing te voorkomen, is gekozen om de langparkeerhavens voor huisnummers 2 tot en met 18 te verplaatsen naar de overzijde van de weg. Het trottoir wordt verplaatst naar de zijde van huisnummers 2 tot en met 18.
Het aantal openbare parkeerhavens blijft hierdoor gelijk. Tijdens de bestrating wordt het gedeelte van de Heuvelstraat tussen de inrit van de Jumbo en de Poelstraat enkele dagen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.
Deze werkzaamheden vinden aansluitend aan de werkzaamheden aan de overkluizing plaats.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Langenhuizen of de heer H. Soffner van de gemeente Bernheze, afdeling Civiel- en Cultuurtechniek, telefoon (0412) 45 88 88.